Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Informatie over de Keukenhof 2018

De Keukenhof in Lisse is de grootste bloementuin ter wereld met meer dan 7 miljoen bloembollen die elk seizoen opnieuw worden gepoot. Ikzelf vind dit een walhalla voor fotografen en één van de mooiste attracties die ons land kent. De Keukenhof is slechts een paar weken per jaar geopend. In 2018 is dat vanaf 22 maart t/m 13 mei. In dit artikel geef ik u informatie over de Keukenhof 2018.

Inhoudsopgave

Wat is de Keukenhof?

In de Keukenhof staan in 2018 meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met 800 verschillende soorten tulpen. Naast de vele, vele tulpen zijn er ook krokussen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten en lelies te zien. U kunt genieten in het 32 hectare grote park. Ook zijn er bloemenshows, inspiratietuinen, kunst en evenementen. Het centrale thema in 2018 is ‘Romantiek in Bloemen’.
Jaarlijks komen er meer dan een miljoen bezoekers naar de Keukenhof.
De Keukenhof telt 15 kilometer wandelpaden. Vanaf deze wandelpaden heeft u een schitterend uitzicht over de bloementuinen, vijvers en paviljoens met diverse restaurants en terrassen. Voor de kinderen is er de Nijntje speeltuin, kinderboerderij en een doolhof.
In de Keukenhof bevindt zich ook het grootste beeldenpark van Nederland. U ziet hier vele beelden, die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.
Het doel van Keukenhof is om u en andere bezoekers te laten zien hoe mooi bloemen zijn en om u te inspireren om zelf bloemen en bloembollen te gebruiken in uw tuin of op uw balkon.

De bloei in Keukenhof loopt parallel aan de bloei in de natuur. Aan het begin van het seizoen bloeien de vroegbloeiende soorten, zoals de krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen bloeien de latere bloeiers, zoals de (grotere) tulpen.
Voor 11.00 uur en na 15.00 uur is het minder druk in de Keukenhof. Op maandag, dinsdag en woensdag is rustiger dan op andere dagen.
Tussen oktober en december worden de eerste van de 7 miljoen bloembollen door 40 tuinmannen met de hand geplant.
Als de Keukenhof in mei zijn deuren heeft gesloten, worden al deze 7 miljoen bloembollen weer uit de grond gehaald. In de herfst wordt dan weer begonnen met het planten van de bollen voor het volgend seizoen. En zo is er elk jaar dezelfde cyclus van planten, bloeien en rooien. Elk jaar wordt er een nieuw ontwerp voor de beplanting gemaakt. Zo heeft de Keukenhof elk jaar een ander gezicht. Voor elke inzender wordt door de tuinontwerper een eigen ontwerp gemaakt. Hij overlegd met de inzender over de kleuren, de hoogtes en de bloeitijd. In de herfst zorgt de inzender ervoor dat alle bloembollen aan de Keukenhof worden geleverd, zodat ze geplant kunnen worden.
De Keukenhof gebruikt voor de lange bloei op een relatief kleine oppervlakte de zogenoemde lasagnebeplanting. De verschillende bolgewassen worden in meer lagen geplant. De vroege bloeiers bovenaan, daaronder de bolgewassen die in april bloeien en onderin de late bloeiers. Door in 3 lagen te planten bloeit de Keukenhof ruimt 6,5 week per jaar. De vroege bloeiers liggen op een diepte van 5 cm, daaronder ligt op 10 cm diepte de bolgewassen die in april bloeien en op 20 cm diepte liggen de late bloeiers.

Ligging

De Keukenhof ligt net buiten de Zuid-Hollandse plaats Lisse, niet ver van Leiden, Hillegom en Haarlem.

Geschiedenis

Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde de groente en fruit voor de keuken uit de Keukenduin van Kasteel Teylingen. In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en na de bouw van dit kasteel groeide het landgoed uit tot een oppervlakte van meer van 200 hectare.
De basis van de Keukenhof wordt gevormd door de tuin in Engelse landschapsstijl, die in 1857 door landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher rond het kasteel werd aangelegd.
Vanaf 1950 is de Keukenhof geopend. In 2018 is de Keukenhof dus voor het 69e seizoen geopend. De Keukenhof is een wereldwijd begrip en de toeristen komen uit alle delen van de wereld. Het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te organiseren, werd in 1949 eerder geboren. Nu wordt, in slechts acht weken tijd, getoond wat Nederland aan sierteelt biedt. Er liggen in het park meer dan 7 miljoen voorjaarsbloeiers, in 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in de vele variaties. 100 inzenders laten u in het park hun schitterende bloembollen zien. Deze hofleveranciers laten u hun assortiment zien en maken met de tuinontwerper een ontwerp, waarin rekening gehouden wordt met kleur, hoogte en bloeitijd. De bloembollen worden in de herfst door de leverancier afgeleverd.

Plattegrond van de Keukenhof

Plattegrond van de Keukenhof

Het thema in 2018

Het thema van 2018 is ‘Romantiek in Bloemen’. Bloemen en romantiek horen bij elkaar. Het historische park is midden in de tijd van de Romantiek (in 1857) ontworpen. Dit park diende als siertuin voor Kasteel Keukenhof.
Het thema vindt u overal terug, zoals, in het bloemenmozaïek, in de romantische tulpentuin, bij de Kissing Gateway (kusgang), bij het levensgroot kussend paartje in Delfts blauw, waarmee u een ‘kusfoto’ kunt maken, de Holiday Romance tuin of in de Cupidotuin. Zeg het met bloemen …
Het thema Romantiek vindt u ook terug tijdens de bloemenshows, zo zal de rozenshow groter zijn dan ooit, want de rode roos is het symbool van de ware liefde.

Het tulpenmozaïek van 2018 is een hart waarin 50.000 bollen zijn geplant.
Aan het eind van het Keukenhofseizoen is er de afsluiting met het festival Romantiek in Keukenhof. Dit is een festival met klassieke muziek tussen de tulpen.

Het thema van 2018 is Romantiek in Bloemen

Molen

De oude stellingmolen op de Keukenhof dateert uit 1892. Deze molen is afkomstig uit het Groningse Scharmer. Sinds 1957 staat deze molen op de Keukenhof. Hij is door de Holland-Amerika Lijn aan de Keukenhof geschonken. U kunt de molen binnen bezoeken en naar boven lopen om vanaf de bovenloop van het uitzicht over de nabijgelegen bollenvelden genieten of de drukte op het plein voor de molen van bovenaf gade te slaan. Ook ik heb het niet kunnen nalaten om hier naar boven te gaan om van het mooie uitzicht te genieten. Omdat de wieken draaiden kon ik niet vooraan over het grote plein uitkijken maar moest het doen met het uitzicht vanachter de houten afzetting. Anders wordt het voor de bezoekers levensgevaarlijk met de draaiende wieken.

Tuinen

Historische tuin

In de Historische Tuin wordt door de tulpen zelf de ontwikkeling van 400 jaar tulpenteelt in Nederland verteld. U ziet hier de herkomst van de tulp en een reconstructie van de Clusius-tuin. De tuin is beplant met tulpen uit de 16e en 17e eeuw. Dankzij Clusius is de tulp in Nederland uitgegroeid tot een icoon. In de historische tuin ziet u welke verschillende soorten tulpen en narcissen er zijn en welke er de komende jaren nog bijkomen.

Inspiratietuinen

In de inspiratietuinen krijgt u een beeld van de huidige trends op het gebied van tuinieren in uw tuin of balkon.

 • Cupido Garden
  Dit is een romantische tuin met de ‘kissing gateway’ waar Cupido’s pijlen u raken. U kunt een blik werpen in de ogen van uw geheime liefde. De tuin is rood van kleur (de kleur van de liefde) met romantische rode en roze bloemen.
 • Holiday Romance Garden
  Deze tuin is vol romantische hoekjes voor met zijn tweetjes. U waant zich hier in tropische vakantiesferen onder de palmboom met zon en zee. Deze tuin is aangelegd met zonnig gekleurde bolbloemen.
 • Rob’s Oosterse Romantiek
  Deze oosterse romantiektuin is aangelegd door de, van televisie, bekende tuinman Rob Verlinden. Deze tuin is omringd met bamboeschermen en te bereiken via een Oosterse poort met mooi houtsnijwerk.
 • Rebel Garden
  In deze tuin mag en kan alles. Er zijn hier geen regels en u trekt zich niets aan van de mening van anderen. Het is een kleurrijke en bonte tuin met een humoristische en vrolijke blik op tuinieren.
 • Delfts Blauwe Tuin
  Delfts Blauw hoort net als tulpen bij Nederland. Alles is hier uitgevoerd met blauwe en witte voorjaarsbloemen met een vleugje rood en daarnaast is hier gewerkt met water, molens, Delfts blauw en tulpen.
 • Hipster Garden
  De Hipster Garden is een tuin met een ruw randje. Een mannentuin die de stoerheid van de man laat zien met handen in de grond, houthakken, vlees aan het spit en een biertje erbij.
 • Tea Garden
  Hier is een theetuin aangelegd met munt, citroenmelisse, kaneel, kamille, chocolademunt, anijs en nog veel meer lekkers. Zo kunt u een lekker kopje thee zetten met ingrediënten uit eigen tuin.
 • Health Garden
  Hier kunt u inspiratie opdoen tot het aanleggen van een groene plek op een minder voor de hand liggende plek om thuis elke dag frisse lucht te kunnen inademen.
De Rebel Garden

Natuurtuin

In de natuurtuin kunt u in een rustig deel van de Keukenhof heerlijk wandelen.

Kunst

In de Keukenhof zijn ongeveer 100, soms kleurrijke, kunstwerken te bewonderen. De collectie wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan stijlen. Bijna alle kunstwerken zijn te koop. De prijzen staan op de bordjes naast het kunstwerk, evenals de maker en de naam van het kunstwerk.
Een paar voorbeelden:
Jenn Hamers – Sealife – € 15.000,–
Zus van Zand – Eunike / Arethi / Chara (Dansende Dames) – deze 3 kunstwerken kosten € 3.950,– per stuk
Leos Machacek – Reiger in het riet – € 4.500,–
Berita Valk – Wereldvrouw – € 4.500,–

Kunst in de Keukenhof 2018

Paviljoens

In de vier overdekte paviljoens van de Keukenhof zijn de bloemenshows te zien.

 • Willem-Alexander Paviljoen
  Hier ziet u honderden soorten tulpen en in wordt hier de grootste overdekte lelietentoonstelling gehouden.
 • Oranje Nassau Paviljoen
  Hier worden wekelijks wisselende bloemententoonstellingen en bloemschikdemonstraties gehouden.
 • Juliana Paviljoen
  In dit paviljoen is een speciale thematentoonstelling over Tulpomania te zien. Ook vindt u hier vakinhoudelijke informatie over de bollenteelt en leert u de geschiedenis van de tulp.
 • Beatrix Paviljoen
  Hier is tijdens de gehele opening een orchideeën- en anthuriumshow.
Oranje Nassau Paviljoen

Bloemenshows

In de verschillende paviljoens worden elke week andere bloemenshow georganiseerd met bolbloemen, snijbloemen, potplanten en heesters.

In het Oranje Nassau Paviljoen kunt u genieten van elke week veranderend een kleurrijk schouwspel.
Het Willem-Alexander Paviljoen toont u vele duizenden tulpen.
In het Beatrix Paviljoen kunt u genieten van orchideeën, anthuriums en bromelia’s.

22 maart – 13 mei 2018: Anthuriumshow – Beatrix Paviljoen
22 maart – 13 mei 2018: Orchideeënshow – Beatrix Paviljoen
22 maart – 13 mei 2018: Amaryllissenshow – Willem-Alexander Paviljoen
22 maart – 13 mei 2018: Bol-op-Pot show – Willem-Alexander Paviljoen
22 maart – 13 mei 2018: Potplantenshow – Willem-Alexander Paviljoen
19 april – 23 april 2018: Narcissen- en Bijzondere Bolgewassenshow – Oranje Nassau Paviljoen
24 april – 13 mei 2018: Tulpenshow – Willem-Alexander Paviljoen
25 april – 30 april 2018: Alstroemeriashow – Oranje Nassau Paviljoen
2 mei – 7 mei 2018: Chrysanten- en Callashow: Oranje Nassau Paviljoen
2 mei – 13 mei 2018: Lelieshow – Willem-Alexander Paviljoen
9 mei – 13 mei 2018: Anjer- en Zomerbloemenshow – Oranje Nassau Paviljoen

Anturium bloemenshow in het Beatrix Paviljoen

Tulpomania

Kent u het verhaal van de tulp? Tijdens de tentoonstelling Tulpomania ziet u het verhaal over de beroemde bollen. Het verhaal van de tulp is indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal, een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlandse klimaat. In 1593 kwamen de eerste tulpenbollen naar Nederland. In 1620 werden ze voor het eerst gecultiveerd. U ziet hier ook het verhaal van de zwarte tulp en die van beroemdheden die hun eigen tulp kregen. De tentoonstelling Tulpomania wordt gehouden in het Juliana Paviljoen. In het verleden hebben verschillende beroemdheden hun eigen tulp gekregen, zoals Koning Maxima, Prinses Beatrix, Jan Smit.
U ziet hier hoe tulpen worden gekweekt, u kunt uw eigen tulp dopen en u kunt van de experts tips en adviezen krijgen voor het gebruik van bloembollen in uw eigen tuin.

Evenementen

U kunt regelmatig extra evenementen bijwonen. Deze evenementen worden voor jong en oud georganiseerd. Voor 2018 staan de volgende evenementen op het programma:
• vanaf 28 maart is er elke woensdag het sprookjesfestival
• 12 t/m 15 april – Romantische Rozen festival
• 21 april – Bloemencorso van de Bollenstreek
• 28 en 29 april – Liefde is…
• 2 t/m 6 mei – Blooming Romance festival
• 12 en 13 mei – Romantiek in Keukenhof

Weet u dat…

…het park 32 hectare groot is.
…er meer dan 7 miljoen bloembollen geplant zijn, die door 100 bloembollenbedrijven beschikbaar zijn gesteld.
…deze 7 miljoen bloembollen allemaal met de hand worden geplant.
…het grote mozaïek bestaat uit 50.000 tulpen en blauwe druifjes. Dit mozaïek beeldt het thema van Keukenhof 2018 ‘Romantiek in Bloemen’ uit.
…dat de Keukenhof een totaal heeft van 15 kilometer aan wandelpaden.
…er op de Keukenhof ook 87 verschillende soorten bomen groeien.
…er 15 fonteinen, 280 bankjes en 32 bruggetjes, 6 restaurants, 7 souvenirwinkels en 4 plekken waar u bloembollen kunt kopen, zijn in de Keukenhof.
…u 4 paviljoens in de Keukenhof kunt bezoeken. Hier worden de bloemenshows gehouden.
…uw eigen eten en drinken mag meenemen. Door het hele park staan bankjes waar u rustig van uw meegenomen eten en drinken kunt genieten en intussen uw ogen kunt uitkijken naar de andere bezoekers die door het park lopen.
… 1,4 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen de Keukenhof in 2017 bezochten. Van de Nederlandse bezoekers kwam 36% uit Zuid-Holland, 24% uit Noord-Holland, 9% uit Noord-Brabant. 75% van de bezoekers komt uit het buitenland.
…er de bezoekers in 2017 met 150.000 auto’s de Keukenhof bezochten, 100.000 personen kwamen met de trein en 450.000 kwamen met een touringcar.
…in 2017 een nieuw parkeerterrein in gebruik is genomen voor 4.500 auto’s en 1.000 touringcars. Dit en een extra ingang moeten zorgen voor minder files op de provinciale wegen rondom Keukenhof. Toen wij er waren, was het filerijden de Keukenhof uit, dat is ook de reden dat we via De Zilk en Hillegom teruggereden zijn en niet via de N207.
…ook in 2017 het nieuwe entreegebouw in gebruik is genomen. Hier zijn bezoekersfaciliteiten zoals kassa’s, restaurants, winkels, toiletten en kantoren gevestigd.

Praktische informatie

Overige informatie

 • De parkgids geeft u informatie over Keukenhof en handige tips om thuis uw eigen Keukenhof te maken. De parkgids is voor € 5,– te koop bij de kassa en de souvenirshop.
 • Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in de Keukenhof. Bij de entree kunnen ze een speurtocht door het park ophalen, er is een speeltuin, kinderboerderij, een doolhof, het Nijntjehuis en een kabelbaan.
 • In het park bevinden zich vijf paviljoens met restaurants. Daarnaast zijn er verdeeld over het park verschillende plekken waar u bijv. aardbeien, wafels, poffertjes, een broodje rookworst, ijsjes of een Hollandse nieuwe kunt kopen. In het Wilhelminapaviljoen kunt u genieten van een authentiek gerecht met een moderne twist, in het Juliana paviljoen worden koffie, warme dranken en lekkernijen geserveerd. In het Willem Alexander paviljoen kunt u terecht voor een oosters gerecht of een kopje koffie. In het Beatrix Paviljoen bevindt zich een luxueus restaurant waar een Italiaanse sfeer hangt. Vanaf het terras van het Oranje Nassau paviljoen hebt u een schitterend uitzicht over de bekende Nederlandse landschappen, duin, polder en dijk. In het restaurant dat zich in het entreegebouw bij de Main Entrance bevindt, worden Italiaanse gerechten en hamburgers geserveerd. In het thee paviljoen geniet u van thee met zoetigheden en het uitzicht over de bollenvelden.
 • Bij de paviljoens in het park kunt u gebruik maken van gratis Wi-Fi.
 • De gratis plattegronden zijn verkrijgbaar bij de kassa, informatiebalie en entree.
Park map van de Keukenhof 2018
 • Bij de hoofdingang zijn gratis lockers aanwezig voor uw bagage.
 • Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan in Keukenhof. Honden worden niet toegelaten in de paviljoens en restaurants. Een uitzondering is de geleidehond voor hulpbehoevenden.
 • De Keukenhof is goed toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over aangepaste toiletten. Er zijn gratis rolstoelen beschikbaar bij de ingang. Een scootmobiel van het park is niet gratis, u betaalt € 10,– per dag. Er wordt een borg gevraagd van € 20,– (contant betalen), die u bij inlevering van de rolstoel en/of scootmobiel weer terugkrijgt. Naast rolstoelen zijn ook rollators, kinderwagens of kinderbuggys toegestaan. Andere middelen zijn niet toegestaan.
 • U kunt in de omgeving van de Keukenhof met een fluisterboot langs de bollenvelden varen. U vaart met een elektrisch aangedreven fluisterboot door het Hollandse bloembollenlandschap. Deze vaartocht duurt 45 minuten. U kunt u kaartjes voor een tochtje met de fluisterboot bij de kiosk naast de grote molen kopen. De kosten bedragen voor volwassenen € 8,– per persoon, kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 4,– per kind en kinderen onder de 4 jaar mogen gratis mee.
 • Op YouTube staat een mooi filmpje die door Wiebe de Jager met een drone zijn gemaakt. Ik kan hem hier vanwege auteursrechten niet tonen, maar als u via Google zoekt op Wiebe de Jager Keukenhof 2018 zoekt, komt u het mooie filmpje vanzelf tegen.
Zicht op de parkeerplaats van de Keukenhof

Bereikbaarheid

 • Auto:
  Via de A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag Lisse) is de Keukenhof gemakkelijk te bereiken. Volg de borden ‘Keukenhof’. Parkeren van uw auto kan bij de Main Entrance of aan de rustige kant bij de Entrance Extra voor € 6,– per auto per dag.
 • Bus:
  Met de Keukenhof Express, buslijn 858 vanaf Schiphol Airport of buslijn 854 vanaf Station Leiden Centraal, wordt u rechtstreeks naar de Keukenhof gebracht. Vanuit Haarlem kunt u buslijn 50 nemen en vanuit Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout brengt buslijn 90 u rechtstreeks naar de Keukenhof.
  Het meest voordelig is om gebruik te maken van een combiticket, dit is en het toegangsbewijs voor de Keukenhof en het vervoersbewijs voor het openbaar vervoer. Bij de entree van de Keukenhof hoeft u niet meer in de rij te staan om uw entreebewijs te kopen. Soms kan het goedkoper zijn om een ander vervoerbewijs te kopen.
  Buslijn 858 van de Keukenhof Express rijdt tot 14x per uur en brengt u rechtstreeks van Schiphol Airport, bij de uitgang van aankomsthal 4, naar de Keukenhof.
  Buslijn 854 rijdt tot 6x per uur vanaf Station Leiden Centraal en ook deze bus brengt u rechtstreeks naar de Keukenhof. De bus vertrekt vanaf het busstation aan de centrumzijde van het Station Leiden Centraal.
  Als u vanuit Haarlem reist, neemt u bus 50 van Arriva. Deze rijdt vanaf Haarlem Station tot 4x per uur naar de uitstaphalte De Nachtegaal in Lisse. U moet dan nog ongeveer 12 minuten lopen naar de hoofdingang van de Keukenhof.
  Vanuit Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout wordt u naar de halte Keukenhofdreef in Lisse gebracht. De buslijn 90 van Arriva rijdt tot 2x per uur.
 • Fiets:
  U kunt, als u op de fiets naar de Keukenhof komt, uw fiets kwijt bij de fietsenstalling. Bij de Keukenhof kunt u ook fietsen huren om zo de omgeving met de bollenvelden te ontdekken. U mag niet fietsen in de Keukenhof.

Het parkeren van een touringcar is gratis.
Voor het parkeren van uw auto betaald u € 6,– per auto.

Openingstijden

Keukenhof is in 2018 geopend van 22 maart tot en met 13 mei.
De Keukenhof is dagelijks geopend van maandag t/m zondag van 08.00 – 19.30 uur. De kassa sluit om 18.00 uur.

Entree

Volwassenen betalen aan de kassa € 18,– per persoon en online € 17,– per persoon.
ANWB leden betalen online € 15,50 per persoon.


Kinderen van 0 t/m 3 jaar: gratis.
Kinderen van 4 t/m 17 jaar: € 8,– per persoon.

U hebt, als u tijdens de openstelling tussen 22 maart t/m 13 mei 2018, gebruik maakt van de Keukenhof Lentepas onbeperkt toegang tot de Keukenhof.
Volwassenen betalen voor de Lentepas € 45,– per persoon.
Als u een Lentepas voor volwassenen inclusief parkeren koopt, kost de pas € 57,– per persoon.
De Lentepas voor kinderen van 4 t/m 17 jaar kost € 17,50 per kind.

(Prijzen zijn van 2018!)

Adres

Keukenhof
Stationsweg 166a
2161 AM Lisse
Telefoon: 0252 – 46 55 55
Fax: 0252 – 46 55 65
E-mail: info@keukenhof.nl
Website:
Logo van de Keukenhof

Sociale media

Bewaar op Pinterest

In 2018 bezocht ik opnieuw de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #lisse #informatie #jtravel #jtravelblog In 2018 bezocht ik opnieuw de Keukenhof in Lisse. De informatie over de Keukenhof lees je hier. Lees je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #lisse #informatie #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven