Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Instawalks / Instameets

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Maar wat is een instawalk/instameet? In dit artikel vertel ik u wat een instawalk/instameet inhoudt en aan welke instawalks/instameets ik heb deelgenomen.

Inhoudsopgave

Wat is een instawalk / instameet

Een instawalk / instameet is een ontmoeting tussen gebruikers van social media. Deze ontmoetingen vinden plaats door het hele land. Soms zie ik berichten over Instawalks op Facebook en andere Instameets worden via Instagram aangekondigd (bijv. op instagram bij @instawalks). Het enige wat van deelnemers wordt gevraagd is tijdens of na afloop (een deel van) de gemaakte foto’s te delen via social media met de hashtags # die bij de uitnodiging worden opgegeven. Dit om de foto’s gemakkelijk terug te vinden.

De instawalks / instameets waaraan ik heb deelgenomen

Instawalk Waterbazen

Op 8 augustus 2017 heb ik de Instawalk Waterbazen naar 3 locaties gemaakt: St. Bavokerk in Haarlem, Cruquius Museum in Cruquius en het Rijnlandshuis in Spaarndam, dit in het kader van de tentoonstelling Waterbazen.

Instameet 24H Noord in Amsterdam

Op 28 oktober 2017 heb ik deelgenomen aan de Instameet 24H Noord. Deze Instameet was georganiseerd door IAmsterdam. Hier heb ik scheepswerf Damen Shiprepair Amsterdam, de GeWoonboot voor een workshop ‘Verdien geld met je plastic afval’, Brouwerij Oedipus en HoogtIJ bezocht. Het begin van het programma was in Café Noorderlicht op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Instameet Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Op 9 december 2017 heb ik deelgenomen aan de Instameet Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Deze Instameet was georganiseerd door het Groot Handelsgebouw, @instawalk010 en @rottergram. Dit keer was de instameet op één locatie, het Groot Handelsgebouw naast het Centraal Station van Rotterdam.

Rotterdam Makers District Instameet in Rotterdam

Op 24 maart 2018 werd de Rotterdam Makers District Instameet gehouden, een instameet georganiseerd door Rotterdam Partners. Hier heb ik de RDM met het Innovation Dock en de Onderzeebootloods en het M4H district met de Keilewerf, Studio Roosegaarde, het HAKA-gebouw en Ferro Dome bezocht. Met vervoer tussen de RDM Rotterdam en het M4H district was met de watertaxi.

Instawalk Hembrugterrein in Zaandam

Op 20 oktober 2018 werd de Instawalk naar het Hembrugterrein in Zaandam georganiseerd. Deze instameet was georganiseerd door @marjolein_zaandam in samenwerking met #artzaanstad in het kader van de Week van de Industrie Cultuur in de Zaanstreek. Deze keer was de instawalk ook weer op één locatie, het Hembrugterrein, waar ik een afgesloten terrein bezocht waar je normaal gesproken niet mag komen.

Instameet Waterliniepad deel 1

Op zaterdag 18 mei 2019 nam ik deel aan deel 1 van de Instameet Waterliniepad. Deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. Dit omdat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie staat om te worden toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik bezocht Fort Nigtevecht, de Liniebrug, Fort Uitermeer, Nederlands Vestingmuseum en vestingstad Naarden.

Instameet Waterliniepad deel 3

Op zaterdag 6 juli 2019 nam ik deel aan deel 3 van de Instameet Waterliniepad. Deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. Dit omdat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie staat om te worden toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik bezocht de vestingsteden Gorinchem en Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. (voor deel 2, 4 en 5 van de instameets Waterliniepad was ik helaas uitgeloot).

Instameet Ode aan het Landschap Noord-Holland in de Haarlemmermeer

Op vrijdag 10 september 2021 nam ik deel aan de Instameet Ode aan het Landschap Noord-Holland in de Haarlemmermeer. Ook deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. 2021 is het landelijk themajaar voor Ode aan het Landschap, vandaar deze instameet. Ik bezocht het Cruquius Museum, Fort van Hoofddorp en Landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Instameet Week van de Industriecultuur 2021

Op woensdag 20 oktober 2021 nam ik deel aan de Instameet Week van de Industriecultuur 2021. Ook deze instameet was georganiseerd door @instameetholland. Deze instameet werd gehouden in het kader van de Week van de Industrie Cultuur in de Zaanstreek. Ik bezocht het Riwald Recycling en de Broedmachine in Beverwijk, ik maakte een boottocht in de haven van Beverwijk en bezocht het Beeldenpark ‘Een Zee van Staal’ in Wijk aan Zee.

Door op onderstaande foto’s te klikken, kunt u informatie over de verschillende Instawalks en Instameets die ik gemaakt heb, lezen en de foto’s bekijken.

Week van de Industriecultuur 2021

Ode aan het Landschap Noord-Holland

Waterliniepad deel 1 + 3

Hembrugterrein

Rotterdam Makers District

Groot Handelsgebouw

24H Noord

Waterbazen

Bewaar op Pinterest

Hier zie je aan welke instameets/instawalks ik de afgelopen jaren heb deelgenomen. Vanaf deze pagina klik je door naar de instawalk/instameet waar je meer over wilt weten. Kijk je mee? #instameet #instawalk #groothandelsgebouw #waterbazen #waterliniepad #24hnoord #hembrugterrein #rotterdammakersdistrict #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven