Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Instameet Waterliniepad

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Deze instameet verkent een deel  van het Waterliniepad.

Met deze instameets Waterliniepad maak ik kennis met de bijzondere plekken aan zowel de Stelling van Amsterdam als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De organisatie van deze instameet ligt in handen van Instameet Holland.

Inhoudsopgave

Waterliniepad

Het Waterliniepad is een 350 kilometer lang wandelpad langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De wandelpaden zijn doordrenkt van historie en brengen je door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed. En hoewel je altijd dicht bij de randstad bent, loop je continu door prachtige natuur. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Veel van de 95 forten waar je langs loopt zijn veranderd in gastvrije pleisterplaatsen waar je terecht kunt voor een drankje, hapje of een overnachting.

Instameet Waterliniepad - deel 1

Ik heb op 18 mei 2019 deelgenomen aan het eerste deel. Deze bracht me naar Fort Nigtevecht, de Liniebrug, Fort Uitermeer en het Nederlands Vestingmuseum in Naarden.

Collage van Instameet Holland/ Waterliniepad part I op 18-5-2019
Instameet Waterliniepad deel 1 met Fort Nigtevecht, Liniebrug, Fort Uitermeer en Nederlands Vestingmuseum in Naarden

Instameet Waterliniepad - deel 2

Op 15 juni 2019 was deel 2. Ik heb me ingeschreven, maar ik ben met de bingo helaas uitgeloot. Deze instameet ging naar Fort Vechten, Fort bij Rijnauwen en Fort de Batterijen.

Instameet Waterliniepad - deel 3

Deel 3 is op 6 juli 2019. Deze bracht me naar Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Collage van Instameet Waterliniepad part 3 op 6-7-2019
Instameet Waterliniepad part 3 met Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren

Instameet Waterliniepad - deel 4+5

Voor deel 4 en 5 was ik, helaas, uitgeloot.

Sociale media

Andere instameets/instawalk waar ik aan heb deelgenomen

Bewaar op Pinterest

Wat is het Waterliniepad en wat houdt de Instameet Waterliniepad in. Ik leg het je uit in dit artikel. Lees je mee? #fortnigtevecht #fortuitermeer #liniebrug #nederlandsvestingmuseum #gorinchem #woudrichem #slotloevenstein #fortvuren #instameet #waterliniepad

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven