Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Instameet in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks. Deze instameet gaat naar het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, het gebouw naast het Centraal Station.

Inhoudsopgave

Aankondiging Instameet Groot Handelsgebouw in Rotterdam

Op maandag 6 november 2017 verschijnt op Instagram een bericht dat er op 9 december 2017 een Instameet wordt georganiseerd in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam.

Bericht over de Instameet Groot Handelsgebouw op Instagram

Als ik op de website kijk zie ik het bericht met het formulier om me op te geven. Een dag besluit ik me op te geven met het invullen van onderstaand formulier met mijn mailadres, naam en instagramaccount @jtravel.nl.

Formulier op de site om je op te geven voor de Instameet Groot Handelsgebouw

Onderstaand bericht lees ik daarna op de website van het Groot Handelsgebouw.

 

Groot Handelsgebouw organiseert InstaMeet én fotowedstrijd voor fanatieke Instagrammers
Het Groot Handelsgebouw is door zijn bijzondere architectuur en uitzichten een favoriete plek van veel fotografieliefhebbers. Speciaal voor fanatieke Instagrammer organiseert het Groot Handelsgebouw dan ook een InstaMeet, in samenwerking met Rottergram en InstaWalk010.
De fotografen krijgen toegang tot fotogenieke locaties in het gebouw en tijdens zonsondergang worden de befaamde dakterrassen op de 8e etage bezocht. De beste fotografen worden beloond met een mooie prijs; een fotoafdruk in een mini-expositie in het Groot Handelsgebouw.
Deelnemers kunnen na de InstaMeet maximaal vier foto’s insturen en daarmee een fotoafdruk in een mini-expositie in het Groot Handelsgebouw winnen. Uiteraard onder vermelding van hun Instagram user name. De vier winnaars worden eind december bekend gemaakt.v Inschrijven voor de InstaMeet op zaterdag 9 december om 14.00 uur kan via: tinyurl.com/instameetghg. Kijk voor meer informatie op de Instagrampagina’s van Groot Handelsgebouw (instagram.com/ghg_rotterdam), Rottergram (instagram.com/rottergram) of InstaWalk010 (instagram.com/instawalk010).


Dinsdagmiddag 7 november krijg ik een bericht dat ik mee mag met deze Instameet in Rotterdam. Er gaan in totaal 60 mensen mee (da’s veel) en er staan nog veel op een wachtlijst. Ook op Facebook verschijnt een bericht over de Instameet.

Facebookbericht over de Instameet Groot Handelsgebouw

Op social media verschijnt later die week een bericht dat de Instameet GHG vol is en dat je je niet meer kunt opgeven.

Bericht dat de Instameet Groot Handelsgebouw volgeboekt is
Herinnering aan de Instameet Groot Handelsgebouw

Een dag voor de Instameet Groot Handelsgebouw krijg ik een reminder.

Zaterdag 9 december 2017

Dan is het zaterdag 9 december 2017, de dag van de Instameet in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Met het openbaar vervoer reis ik naar station Schiphol. Hier neem ik een rechtstreekse trein naar Rotterdam. Er zijn werkzaamheden tussen Leiden en Den Haag HS, maar daar heb ik met deze trein geen last van. De trein zal niet stoppen in Den Haag HS. Om 13.00 uur ben ik in Rotterdam. Buiten het schitterende stationsgebouw maak ik foto’s van het stationsgebouw en directe omgeving. Ik loop een rondje om het Groot Handelsgebouw. Deze ligt direct aan het Stationsplein. Het is koud buiten, dat is ook de reden dat ik op tijd naar binnen loop. Er staat een bewegwijzering naar de eerste etage. Er zijn al meer mensen maar nog niet veel. Er is koffie en thee met wat lekkers en dan is het wachten tot iedereen er is. Er zijn veel mensen die elkaar van andere Instameets kennen. Ik ken helemaal niemand.

Er zijn 6 begeleiders waarvan 5 een deel van de groep meenemen. Ieder heeft een andere route, dit om niet met 60 man tegelijk op één plek te staan. Elke groep bezoekt wel dezelfde hotspots. De groepjes worden gemaakt. Ik zit met 11 anderen in de groep van Yvonne van @instram010. Bij het aftekenen van de aanwezigen krijgen we een muntje voor de consumptie bij Café Engels en een visitekaartje met de #instameetghg die we kunnen gebruiken bij het plaatsen van onze foto’s op Instagram.

Achter Yvonne aan lopen we door de hele lange gangen en nemen de trap naar 6 hoog. Hier is een schitterend uitzicht over de galerijen en het binnenplein. Het is een onwijs groot gebouw helemaal als je binnen loopt en dwaalt door de onwijs lange gangen. Via een damestoilet (rare manier om ergens te komen) lopen we over de galerij aan de voorkant van het gebouw. Hier is een ontzettend gaaf uitzicht over het Stationsplein en de gebouwen die er om heen staan. Je kunt hier een heel eind lopen tot aan de andere kant, waar weer een ontzettend mooi uitzicht is over de sporen van Rotterdam Centraal Station. Ook de binnenkant met zijn trappenhuis en ellenlange gangen zijn fotogeniek met af en toe doorkijkjes naar buiten. We brengen een bezoek aan de 4e etage. Ook hier is het weer mogelijk om een rondje te lopen om het binnenplein heen.

We zoeven met de lift helemaal naar beneden om een bezoek te brengen aan de parkeerplaats op de binnenterreinen. Hier liggen verschillende plassen van de gevallen regen met reflectie van de gebouwen er in.

Dan gaan we helemaal naar boven om als slotstuk naar het buitenterras op hoogste etage gaan. Het is de bedoeling om de zonsondergang te fotograferen, maar die zien we helaas niet. Het is boven ontzettend koud. Het uitzicht is waanzinnig, richting haven, richting de Euromast en ook de Erasmusbrug is te zien. Deze waren vanuit de ramen in de lange gangen ook al te zien. Het is een mooi fotogeniek dakterras, niet alleen richting de haven, Euromast en Erasmusbrug, maar ook naar de binnenplaats en de omliggende gebouwen, het zijn allemaal ramen.

Dan gaan we naar binnen. In de centrale hal beneden wordt de groepsfoto gemaakt. Dit gebeurt bij de daar opgestelde kerstboom. Eerder dan gepland gaan we naar Café Engels voor een consumptie. Omdat het allemaal sneller afgelopen is dan gepland, ben ik heel snel weg. Dit omdat ik nog 15 minuten heb voordat mijn trein gaat. Dit is een uur eerder dan waar ik van uit was gegaan. Ik maak buiten nog een paar foto’s van het mooi verlichte Groot Handelsgebouw. Dan loop ik snel naar perron 11 om daar de trein naar Schiphol te nemen. Dit is de intercity direct waarvoor vandaag geen toeslag hoeft te worden betaald. Voor ik het weet ben ik al weer op Schiphol. Deze treinreis heeft nog geen half uur geduurd. Daarvandaan neem ik een trein en bus om thuis te komen. Ik ben moe maar voldaan.

Op zaterdagavond en de dagen er na verschijnen er veel foto’s op vooral Instagram. Ook ik plaats een paar foto’s op social media. Maandag zie ik op Facebook en Instagram de gemaakte groepsfoto.

Instagrambericht met de groepsfoto van de Instameet Groot Handelsgebouw

Meer informatie

Voor de overige instameets/instawalks waaraan ik heb deelgenomen verwijs ik u door naar het inleidende artikel over de instameets/instawalks.

Bewaar op Pinterest

In december 2017 werd er een Instameet in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam georganiseerd. Ik was er bij. Alles over deze fantastische instameet in een geweldig gebouw lees je hier. Lees je mee? #ghg #groothandelsgebouw #rotterdam #instameet #jtravel #jtravelblog In december 2017 werd er een Instameet in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam georganiseerd. Ik was er bij. Alles over deze fantastische instameet in een geweldig gebouw lees je hier. Lees je mee? #ghg #groothandelsgebouw #rotterdam #instameet #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven