Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

HoogtIJ in Amsterdam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Deze instameet gaat langs 4 locaties in Amsterdam Noord, in het kader van Amsterdam 24H Noord: Damen Shiprepair, GeWoonboot, Brouwerij Oedipus en HoogtIJ.

In dit artikel geef ik u informatie over HoogtIJ.

Inhoudsopgave

Ligging

HoogtIJ is gevestigd in een glazen kas bovenop kantoorgebouw Deep, een kantoorgebouw van vijf verdiepingen aan het IJ in Amsterdam Noord.

Geschiedenis

De glazen kas is in 2016 bovenop het kantoorgebouw geplaatst. De kas kreeg al snel een eigen naam ‘HoogtIJ’; hoog, allerhoogst en aan het IJ. HoogtIJ is in 2017 geopend.

HoogtIJ

HoogtIJ is schitterende plek. Met al het glas en uitzicht over het IJ heeft deze locatie een echt stedelijk ‘wauw’-gevoel. In de eerste maanden werd de ruimte alleen overdag door een kleine groep mensen, die werkten in het pand, gebruikt. Dit was jammer van deze ruimte. Er moest een grotere groep mensen gebruik kunnen maken van deze locatie. Dat is de reden dat de glazen kas een af te huren locatie werd. Ook is er toen een begin gemaakt met het organiseren van evenementen.

De rode toren vanaf het terras van de hoogste kas van Amsterdam HoogtIJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

In HoogtIJ vinden nu regelmatig evenementen plaats, zoals exposities, kleine concerten, culturele events en pop-up diners met bekende chef koks. De kunst die op de exposities tentoongesteld worden, zijn voor mooie prijzen te koop. HoogtIJ kunt u ook huren voor een vergadering, ontvangst van relaties, teambuildingsessies, een borrelmiddag/-avond of een andere feestje. Alles wordt naar uw wens uitgevoerd. Er is ruimte voor groepen tot 100 mensen.

De kas is ruim en open opgezet. Het is een ruimte van 130 m2. In deze ruimte zijn veel planten aanwezig die genieten van het zonlicht dat door de glazen kas naar binnenvalt. De kas heeft 360° zicht.

Buiten bevindt zich een groot dakterras van 200 m2, vanwaar u een schitterend uitzicht over het IJ en Amsterdam Noord heeft. Vanaf het dakterras is per wenteltrap de rode toren te beklimmen, vanaf hier heeft u ook weer een schitterend uitzicht over het IJ en Amsterdam Noord en over de kas zelf. De uitkijktoren is van de hand van de eigenaar van het kantorencomplex.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

HoogtIJ is makkelijk bereikbaar met de pont of auto.

  • Parkeren:
    Als u HoogtIJ bezoekt, kunt u gratis bij het kantoorcomplex parkeren.
  • Pont:
    per pont is HoogtIJ vanaf het Java-eiland bereikbaar. Deze pont meert op een minuut lopen van HoogtIJ aan.
  • Bus:
    HoogtIJ is met buslijn 33 is bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station.

Adres

HoogtIJ
Johan van Hasseltweg 39
1021 KN Amsterdam
E-mail: hallo@hoogtij.amsterdam
Website:
Klik hier voor de website van HoogtIJ

Bewaar op Pinterest

Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik o.a. de kas van HoogtIJ in Amsterdam Noord. HoogtIJ een glazen kas gebouwd bovenop kantoorgebouw Deep. Meer informatie over HoogtIJ lees je hier. Lees je mee? #hoogtij #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven