Logo van JTravel.nl
Search
Close this search box.

Scheepswerf Damen Shiprepair in Amsterdam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Deze instameet gaat langs 4 locaties in Amsterdam Noord, in het kader van Amsterdam 24H Noord: Damen Shiprepair, GeWoonboot, Brouwerij Oedipus en HoogTIJ.

In dit artikel geef ik u informatie over Scheepswerf Damen Shiprepair.

Inhoudsopgave

Damen Shiprepair

Damen Shipyards Group is een Nederlands scheepsbouwconcern. Het bedrijf heeft meer dan dertig werkmaatschappijen in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor staat in Schiedam. Het bedrijf is groot geworden door de vergaande standaardisatie, modulaire bouw en het werken ‘op voorraad’ bij kleinere schepen als sleepboten, werkschepen en patrouillevaartuigen. Het bedrijf bouwt wereldwijd diverse schepen van allerlei omvang. De Damen Shipyards Group heeft wereldwijd 9.000 medewerkers en 32 schepen- en reparatiewerven. In Nederland telt het bedrijf ongeveer 3.000 medewerkers.
Sinds de start heeft Damen meer dan 5.000 schepen in meer dan 100 landen geleverd. Per jaar levert het bedrijf ongeveer 180 schepen over de hele wereld.
Damen Shiprepair & Conversion (DSC) is onderdeel van de Damen Shipyards Group. Het bedrijf bestaat uit een netwerk van 15 reparatie- en conversiewerven wereldwijd. Damen Shipyards Group beschikt over droogdokken die in afmeting kunnen oplopen tot 420 x 80 meter breed. De conversie-projecten variëren van het aanpassen van schepen aan de gestelde eisen en voorschriften van vandaag tot de volledige omzetting van grote offshore constructies. Damen Shiprepair & Conversion voert jaarlijks meer dan 1.500 reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit.

In een droogdok bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

Activiteiten

Damen Shiprepair heeft 5 kernactiviteiten: reparaties, herstel, aanpassingen, onderhoud, reparaties onderweg.

 • Reparaties
  Damen Shiprepair heeft korte doorlooptijden voor reparaties, levert werk van hoge kwaliteit en heeft een minimale uitvaltijd van schepen. De reparatiewerven zijn over de hele wereld gevestigd in gemakkelijk toegankelijke havens. Damen Shiprepair hersteld vele soorten schade ongeacht of het schip bij deze werf of ergens anders gebouwd is.
 • Aanpassingen
  Damen Shiprepair heeft veel ervaring met grote aanpassingen aan schepen. Deze veranderingen kunnen bestaan uit het verlengen van schepen, aanpassingen in pijpenleggers en kabelleggers.
 • Herstel
  Het bedrijf is expert in herstelwerkzaamheden en verjongingsprogramma’s voor verouderde schepen. Dit kunnen containerschepen, baggerschepen of offshore ondersteuningsvaartuigen zijn.
 • Onderhoud
  Het onderhoud van een schip is ontzettend belangrijk. Dit is nodig om de levensduur van een schip te verlengen. Alle soorten schepen kunnen bij Damen worden onderhouden.
 • Onderhoud in havens en onderweg
  Dit zijn reparaties die in andere havens of onderweg moeten worden opgelost.

In totaal heeft Damen Shiprepair 16 scheepswerven. Deze zijn over de hele wereld verspreid. De vestigingen zijn in Amsterdam 2x, Rotterdam 2x, Rotterdam Botlek, Vlissingen, Harlingen, Den Helder, Stellendam, Curacao, Brest (Frankrijk), Duinkerken (Frankrijk), Oskarshamn (Zweden), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), Kaapstad (Zuid-Afrika), Singapore.

Damen Shiprepair tijdens de instameet 24H Noord / Copyright © JTravel.nl

Damen Shiprepair Amsterdam

Damen Shiprepair Amsterdam heette vroeger Shipdock. Dit was een scheepswerf en staalconstructeur. Damen Shiprepair Amsterdam is onderdeel van Damen Shipyards Group. Het bedrijf is een gevestigde internationale speler in de scheepsbouw- en onderhoudssector. Damen Shiprepair Amsterdam is gevestigd aan het IJ in Amsterdam Noord.
De Amsterdamse werf is gevestigd op een deel van het terrein van de voormalige Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. In 1985 ging deze werf failliet. In 1987 werd Shipdock Amsterdam gesticht door DCG Holding. Deze werd in 1999 overgenomen door de IMCA Group van Erik de Vlieger en in 2003 werd de naam veranderd in Amsterdam Shiprepair. In 2005 ging deze werf failliet. In juli 2015 besloten Volharding Shipyards, Braspenning Coatings en het voormalige management het bedrijf voort te zetten onder de naam Shipdock. Hierbij werd ook de werf van Volharding Shipyards in Harlingen onderdeel van het bedrijf. Deze werf was in 2001 door Volharding overgenomen van Bijlsma Shipyard. In Amsterdam worden schepen tot een lengte van 250 meter gerepareerd. Naast algemene reparatie en onderhoud, doet Damen ook speciale projecten waarin een beroep wordt gedaan op hun vakmanschap en specialisme. Op de werf in Amsterdam beschikt men ook over een professionele machinewinkel en een stalen constructie faciliteit: Niron Staal. Niron Staal Amsterdam is onderdeel van Damen Shiprepair.

In een droogdok bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

In Amsterdam zijn er 4 droogdokken (dok 1 t/m dok 4). Alle dokken hebben een andere lengte, breedte en hoogte. De grootte van dok 1 is 140 x 19,5 x 5,1 (lengte x breedte x diepte) meter, dok 2 meet 165 x 21,5 x 6,0 meter, dok 3 is 205 x 26,75 x 8,2 meter groot en dok 4 is 250 x 36,25 x 8,0 meter groot. Elk van de vier dokken heeft twee kranen. Naast de dokken zijn er zes verschillende kaderuimtes. Deze variëren in lengte van 120 tot 420 meter. Elke ligplaats heeft 1 kraan.
Activiteiten in Amsterdam zijn reparaties, schilderen en stralen, timmerwerk, onderhoud en reparatie van de brandstofpomp, steigers, elektrotechniek en instrumentatie, tankreiniging.

In een droogdok bij Damen Shiprepair aan het IJ in Amsterdam Noord tijdens de Instameet 24H Noord

Praktische informatie

Adres

Damen Shiprepair
T.T. Vasumweg 125-131
1033 SG Amsterdam
Telefoon: 020 – 631 82 18
Fax: 020 – 631 57 91
E-mail: info-dsam@damen.com
Website:
Damen Shiprepair

Bewaar op Pinterest

Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik o.a. scheepswerf Damen Shiprepair in Amsterdam Noord. Voor deze instameet bezocht ik werkplaatsen en een dok. Meer informatie over Damen Shiprepair lees je hier. Lees je mee? #damenshiprepair #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog Tijdens de Instameet 24HNoord bezocht ik o.a. scheepswerf Damen Shiprepair in Amsterdam Noord. Voor deze instameet bezocht ik werkplaatsen en een dok. Meer informatie over Damen Shiprepair lees je hier. Lees je mee? #damenshiprepair #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Author picture

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven