Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

24H Noord in Amsterdam

Ik neem regelmatig deel aan instawalks/instameets. Ik nam in oktober 2017 deel aan de Instameet 24H Noord in Amsterdam. Deze instameet gaat langs 4 locaties in Amsterdam Noord, in het kader van Amsterdam 24H Noord: Damen Shiprepair, GeWoonboot, Brouwerij Oedipus en HoogtIJ.

In dit artikel leest u meer over wat is 24H en wat is 24H Noord en de inhoud van de instameet 24H Noord.

Inhoudsopgave

Wat is 24H

24H is een hele leuke manier om de stad Amsterdam op een nieuwe en andere manier te ervaren en te leren kennen. Er zijn jaarlijks, verspreid over het jaar, meerdere van deze 24H in Amsterdam. 24H wordt gehouden in de Amsterdamse stadsdelen oost, west, noord, zuid en zuidoost. Bij elk 24H Amsterdam evenement staat een ander deel van de stad centraal. De deuren van musea, theaters, kerken, winkels, bars, hotels en clubs zijn voor u geopend en er worden veel activiteiten georganiseerd.

Het is een mooie kans om uw buurt of een voor u onbekende Amsterdamse buurt beter te leren kennen.

De inwoners van de stad zijn de doelgroep van dit evenement. Maar natuurlijk zijn ook mensen van buiten Amsterdam van harte welkom. Met dit evenement wordt u in contact gebracht met ondernemers, buurtbewoners en culturele instellingen in één van de stadsdelen.

Het doel van 24H Amsterdam is spreiding van ruimte en spreiding van tijd. Spreiding van ruimte door inwoners van diverse stadsdelen buiten het centrum van Amsterdam evenementen te laten bezoeken. Spreiding in tijd door deze evenementen verspreid over het jaar te houden. Het belangrijkste doel is de verhoging van de trots van de bewoners van Amsterdam.

De organisatie van de 24H evenementen is in handen van het marketingbureau van Amsterdam, IAmsterdam.

IAmsterdam

24H Noord

Op 28 oktober 2017 was Amsterdam Noord gedurende 24 uur het epicentrum van Amsterdam. Die dag werd het evenement 24H Noord gehouden. Ten noorden van het IJ waren er tijdens deze 24H Noord heel veel mogelijkheden om nieuwe ervaringen op te doen. In 24 uur kon u Amsterdam Noord van A tot Z ontdekken.

Bijzondere evenementen werden er georganiseerd door bijv. de bierbrouwerij Oedipus, broedplaatsen, restaurants, de molen, chocolatemakers, de haven, winkels, clubs en culturele instellingen. Activiteiten waren bijvoorbeeld yoga op dak van de Amsterdam Toren, een rondleiding over de scheepswerf van Damen Shiprepair, levend stratego spelen met volwassen, een bezoek aan een kas in de wolken, een workshop om uw plastic te recyclen of uw naam met graffiti op de NDSM-werf spuiten. Dit alles voor de inwoners van Amsterdam Noord en andere belangstellenden om dit stadsdeel beter te leren kennen.

Amsterdam Noord is tegenwoordig de spannendste en meest hippe plek van Amsterdam.

24H Noord

Instameet 24H Noord

Een Instameet / Instawalk is een ontmoeting tussen gebruikers van social media, zoals Facebook en Instagram. Deze ontmoetingen vinden door het hele land plaats. Soms zie ik berichten over Instawalks op Facebook en andere Instameet worden via Instagram aangekondigd (bijv. op Instagram bij @instawalks). Het enige wat van deelnemers wordt gevraagd is tijdens of na afloop (een deel van) de gemaakte foto’s te delen via social media met de hashtags # die bij de uitnodiging worden opgegeven. Dit om de foto’s gemakkelijk terug te vinden.

Voor deze Instameet 24H Noord was de hashtag #iam24hnoord, maar ook met de hashtags #24hnoord en #iamsterdam zijn veel foto’s van deze instameet terug te vinden.

Deze Instameet 24H Noord is georganiseerd door IAmsterdam, het marketingbureau voor de stad Amsterdam. De Instameet werd op 28 oktober gehouden. Tijdens deze Instameet 24H Noord, gehouden in het kader van het evenement 24H Noord, heb ik scheepswerf Damen Shiprepair Amsterdam, de GeWoonboot voor een workshop ‘Verdien geld met je plastic afval’, Brouwerij Oedipus en HoogtIJ bezocht. Het begin van het programma was in Café Noorderlicht op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Onderdelen van de Instameet 24Noord

 • Rondleiding over scheepswerf Damen Shiprepair
  Speciaal voor 24H Noord is de scheepswerf te bezoeken. Na een rondleiding van een uur bent u op de hoogte van alle ‘ins and outs’ van de gigantische werf.
  Damen Shiprepair Amsterdam, Vasumweg 125
 • GeWoonboot: Workshop: ‘verdien geld met je plastic afval’
  Verdien geld met uw plastic afval en doe inspiratie op voor een plasticvrij leven! Tijdens deze bijeenkomst ontdekt u welke schatten er tussen uw afval verstopt zitten en smelt u zwerfafval om tot WASTED-blokken in het drijvende laboratorium.
  GeWoonboot, NDSM Plein 104
 • Proef het bier van Oedipus
  Waar worden die vrolijk gekleurde Oedipusbiertjes eigenlijk gebrouwen? Hoe gaat dat? En ook niet onbelangrijk: hoe smaken ze? De brouwerij geeft een rondleiding en proeverij.
  Proeflokaal Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal 85
 • In de wolken bij HoogtIJ
  Deze kas op grote hoogte kunt u op het dakterras uitkijken over de stad.
  HoogtIJ, Johan van Hasseltweg 39

Bewaar op Pinterest

In oktober 2017 nam ik deel aan de Instameet 24HNoord. Tijdens deze instameet in Amsterdam-Noord bezocht ik Damen Shiprepair, GeWoonBoot, Bierbrouwerij Oedipus en HoogtIJ. Wat de 24HNoord is, lees je hier. Lees je mee? #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven