Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Ik bezocht eind mei en half juni de Floriade Expo 2022 in Almere. In een paar aparte artikelen vertel ik u wat u per district ziet op de Floriade Expo 2022 in Almere. De Floriade is een tuinbouwtentoonstelling die eens in de 10 jaar wordt gehouden. Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt omdat het direct bij de ingang Weerwater ligt.

Inhoudsopgave

Plattegrond van de Floriade Expo Almere in 2022

De plattegrond van de Floriade Expo 2022 in Almere

Hortus Avenue is het blauwe deel op de plattegrond.

Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van het Hortus Avenue komt overeen met de nummering in de blauwe blokjes op de plattegrond.

Hortus Avenue

Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Dit deel heb ik de eerste keer door tijdgebrek nogal gehaast bekeken. Tijdens mijn tweede bezoek ben ik hier begonnen. Hortus wordt na de Floriade de nieuwe groene stadswijk van Almere.

 

Woonzorgcentrum Flora (nr. 119 op de plattegrond)
Hier wonen al mensen als de Floriade gehouden wordt. Het is een woonzorgcentrum waar mensen wonen met dementie. Vanuit Flora hebben zij uitzicht op de prachtige tuinen en paviljoens van de Expo. Het woonzorgcentrum blijft hier na de Floriade staan als onderdeel van de toekomstige wijk Hortus.

Woonzorgcentrum Flora op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Light Challenge (nr. 123 op de plattegrond)
Geen idee wat dit zou moeten zijn, want op deze kavel zie ik alleen een elektriciteitshuisje. Er achter is met een keet en tentzeil te zien. Wat het inhoud geen idee, maar het staat op deze kavel volgens de plattegrond.

Kavel op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Lips Groen (nr. 125 op de plattegrond)
Het thema van deze tuin is: zet uw zintuigen op scherp. In deze zintuigentuin worden uw zintuigen geprikkeld. Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van ideeën uit de biofilie, een aangeboren verbinding van de mens met de natuur, zoals de rust die kijken naar water brengt of het luisteren naar de wind of de rust van wandelen in het bos. Er is hier zoveel te zien qua kleuren, geluiden, geuren, vormen, natuurlijke materialen, geometrie en water.

Lips Groen op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Europarcs (nr. 126 op de plattegrond)
Europarcs heeft twee (Rebel House en Just Nature) CO2 neutrale woningen met nieuwe technologieën gebouwd. Europarcs heeft twee belangrijke pijlers: het ontwikkelen van volledige duurzame recreatiewoningen en het opbouwen en inrichten van duurzame vakantieparken. Ze introduceerden het concept ‘ré-creeëren’ en richten zich op ‘het nieuwe recreëren’: vakantie vieren in een innovatieve en duurzame woning. Het lijkt van buiten niet erg groot maar binnenin is er verrassend veel ruimte.

Europarcs op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Boot & Dart Group en Partners (nr. 127 op de plattegrond)
Hier wordt getoond hoe een groene stad functioneel aantrekkelijk en leefbaar gehouden wordt door het groen ondergronds en bovengronds. Ook oplossingen om de steden te veranderen in een groene en fijne leefomgeving worden hier getoond.

Boot & Dart Group en Partners op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Hortus (nr. 128 op de plattegrond)
Hortus wordt de nieuwe groene stadswijk van Almere. De wijk wordt gebouwd op het terrein van wat nu de Floriade Expo is. Er worden duurzame en comfortabele woningen in het groen aan het Weerwater gebouwd door Amvest en Dure Vermeer.

Hortus op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Cultuurgroep Rozen (nr. 130 op de plattegrond)
De roos is  één van de meest populaire bloemen. Rozen verdienen meer plek in de steden. Hier leer je meer over rozen, hun levensduur, de bloei, klimaatbestendigheid, onderhoudsvriendelijkheid en de bijdrage van rozen aan de biodiversiteit. Thema: Roses for sustainabale green cities, with love.  Al wandelend onder klimrozenbogen ontdek je hier een wereld vol geur en kleur.

Cultuurgroep Rozen op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Fruithal Smits (nr. 131 op de plattegrond)
Fruithal Smits is de fruittuin van de provincie Flevoland, een tuin vol appels, peren en aardbeien, waar je van alles te weten komt over hoe deze gezonde lekkernijen geteeld worden. Het fruit wordt in de provincie, lokaal en duurzaam geteeld door het familiebedrijf Smits. In de tuin een tinyhouse en een paar reuze vruchten.

Fruithal Smits op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Flevofood (nr. 132 op de plattegrond)
Flevofood is een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Hier ontdek je de duurzame voedselketen van zaadje tot bord. Met behulp van nieuwe duurzame en innovatieve technieken worden groenten geplant, onderhouden en geoogst. Deze kavel bestaat uit een paar paviljoens.

Flevofood op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

The Green House (nr. 136 op de plattegrond)
The Green House is de grote kas vlakbij de ingang Weerwater. In de kas van 170 meter lengte en een grootte van 1 hectare presenteert de glastuinbouwsector uit verschillende landen zich, zoals Colombia, Ethiopië, India en Zuid-Korea. In de kas shows met o.a. orchideeën en amaryllissen. In het Technical Innovation Center ziet u de toekomstige teeltwijzen met onder meer een gerobotiseerde vertical farm, drones en andere soorten robots. In de kas is restaurant Roots gevestigd.

The Green House op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

World Food Pavilion (nr. 141 op de plattegrond)
Een heel herkenbaar paviljoen met zijn wereldkaart. In dit paviljoen gaat u op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld achter ons voedsel. Dit is een voorproefje van World Food Center Center in Ede dat in 2023 opent. Het wordt een thema-attractie rondom voedsel. U wordt meegenomen in de vraagstukken rondom de productie en consumptie van voedsel.

World Food Pavilion op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Flevofood (nr. 142 op de plattegrond)
Flevofood is een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Hier ontdek je de duurzame voedselketen van zaadje tot bord. Met behulp van nieuwe duurzame en innovatieve technieken worden groenten geplant, onderhouden en geoogst. Pixelfarming is een natuurinclusieve manier van telen waarbij het land wordt verdeeld in ‘pixels’ met verschillende gewassen, een robot verzorgt de gewassen tot ze klaar zijn om geoogst te worden.

Flevofood op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Flevoland toen en nu (nr. 143 op de plattegrond)
Deze kavel ligt naast Flevofood en staat niet op de plattegrond. Hier wordt in het kort de geschiedenis van de provincie Flevoland uitgebeeld van een stuk land onder zeeniveau met nu landbouw, wegen en waterwegen en moderne steden, natuur en landschapskunst.

Flevoland toen en nu op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Conference Paviljoen (nr. 145 op de plattegrond)
Deze congresruimte is alleen toegankelijk voor congresdeelnemers.

Conference Paviljoen op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Cultuurgroep Fruitgewassen (nr. 148 op de plattegrond)
Hier ontdekt u de verleiding van fruit. U leert hier meer over de opkweek van fruitgewassen en u ziet hoe de fruitsoorten die in Nederland geteeld worden en hier groeien en bloeien. De Cultuurgroep Fruitgewassen laat u zien welke rol Nederland in de wereld vervult op het gebied van hoogwaardige veredeling van fruitgewassen. De beste exemplaren worden gebruikt om door te kweken, om te kruisen en om uitgangsmateriaal zoals zaden en stukjes plant te telen. De moderne fruitteelt maakt gebruik van betrouwbare, gezonde en moderne rassen van uitgangsmateriaal van Nederlandse bodem. Hier doet u ideeën op om zelf fruit te kweken op uw balkon of in uw moestuin. De Nederlandse vruchtboomkwekerij en fruitteelt laat u innovatieve oplossingen zien voor duurzame fruitteelt in steden.

Cultuurgroep Fruitgewassen op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

From Boskoop (nr. 150 op de plattegrond)
Rond Boskoop worden al eeuwen bomen en struiken gekweekt. In de tuin van Boskoop zie je smalle percelen vol groen, gescheiden door water. Dit is het typische landschap van het boomkweekgebied Boskoop. Het is een miniatuur van het Boskoops boomkwekerijgebied met bomen en planten. Boskoop is het grootste aaneengesloten boomkwekersgebied ter wereld. Blikvangers op deze kavel zijn een replica van een ouderwetse Boskoopse schouw (boot) en een kenmerkend wit bruggetje uit Boskoop.

From Boskoop op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Restaurants op Hortus Avenue

Coffee Corner (nr. 1 op de plattegrond)

Coffee Corner op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Orangerie (nr. 14 op de plattegrond)

Orangerie op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Conference Paviljoen (nr. 15 op de plattegrond)

Conference Paviljoen op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

ROOTS Restaurant (nr. 16 op de plattegrond)

ROOTS Restaurant op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van de restaurants komt overeen met de nummering in de grijze blokjes op de plattegrond.

Winkel op Hortus Avenue

Gift shop Greenhouse (nr. A op de plattegrond)

De gift shop op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van de winkels komt overeen met de nummering in de grijze blokjes op de plattegrond.

Kunstwerken op Hortus Avenue

Op Hortus Avenue staan twee kunstwerken.

 

Okay, I’m Alex (nr. A op de plattegrond)
Deze robot staat vlakbij de ingang Weerwater. Toen ik er was werkte de robot niet. Deze robot en de robot die bij de ingang bij Eco District staat, zijn tweemaal daags te zien in de voorstelling Rocky the Robot op de main-stage van het Floriadeterrein.

Kunstwerk Okay, I'm Alex op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

We will Find a Way van Farida Sedoc (nr. B op de plattegrond)
Dit is een 700 meter lang kunstwerk. Het is één van de grootste kunstwerken ter wereld. Als u op Hortus Avenue loopt moet u even naar beneden kijken. Daar ziet u dit kleurige kunstwerk. Het is kunst die ontstaat in de samenleving door samenwerking in de gemeenschap. U kunt als bezoeker van de Floriade elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur meewerken aan het kunstwerk.

Kunstwerk We will Find a Way op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

De nummering van de kunstwerken komt overeen met de nummering in de roze blokjes op deze plattegrond.

Trein op Hortus Avenue

Ter hoogte van Light Challenge (nr. 123 op de plattegrond) is halte A van het treintje.

Het treintje op Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

Foto's van Hortus Avenue op de Floriade Expo 2022 in Almere

 

Meer lezen

Bewaar op Pinterest

Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt. Meer over Hortus Avenue leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #hortusavenue #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt. Meer over Hortus Avenue leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #hortusavenue #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt. Meer over Hortus Avenue leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #hortusavenue #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog
Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt. Meer over Hortus Avenue leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #hortusavenue #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt. Meer over Hortus Avenue leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #hortusavenue #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog Dit artikel gaat over Hortus Avenue. Hortus Avenue is de straat die van de ene kant naar de andere kant van de Floriade loopt en waar aan beide kanten bedrijfspresentaties te zien zijn. Hortus Avenue en de grote kas (The Green House) is voor velen het beginpunt. Meer over Hortus Avenue leest u in dit artikel. #floriade #floriade2022 #floriadeexpo2022 #hortusavenue #almere #flevoland #tuinbouwtentoonstelling #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven