Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Het startpunt van deze kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof is bij de speeltuin en kinderboerderij achter de Hofboerderij op het terrein van Kasteel Keukenhof.

De ingang van Kasteel Keukenhof is aan de Stationsweg tegenover het terrein van bloemententoonstelling Keukenhof.

Inhoudsopgave

Wat is de Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof

De kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof bestaat sinds oktober 2019. Het doel van deze wandeling is om kinderen meer te laten bewegen, omdat het goed is voor kinderen. Ze krijgen een gezonder gewicht en een betere conditie.

De kabouterwandeling is een korte wandeling van ongeveer een kilometer, die u kunt lopen door de 16 verschillende kabouterpaaltjes te volgen. Leuk voor de kinderen om ze vooruit te sturen om het volgende kabouterpaaltje al vast te zoeken. Verdwalen kunt u niet, want er zijn geen zijpaden.

Het startpunt van deze kabouterwandeling is bij de speeltuin en kinderboerderij achter de Hofboerderij.

De Hofboerderij op het terrein van Kasteel Keukenhof
De eerste kabouterpaal van deze Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof
Een kabouterpaal tijdens de Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof
Een kabouterpaal tijdens de Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof

De wandeling gaat door het wandelbos aan de achterkant van Kasteel Keukenhof. Het Keukenhofbosch maakte vroeger deel uit van het Landgoed Keukenhof. Het Keukenhofbosch maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Een kabouterpaal tijdens de Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof
Onderweg tijdens de Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof

Tijdens de wandeling hoeft u alleen maar de kabouterpaaltjes te volgen. De kabouterpaaltjes hebben allemaal een andere beschildering.

Onderweg passeert u bijenkasten met honingbijen en een insectenhotel. Ook komt u hier nog een heus kabouterdorp tegen.

Het eind van de wandeling is bij Kinderboerderij Poelepetaat.

Ook op het terrein van Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof

Op het terrein van kasteel Keukenhof is nog meer te doen en zien. Het kasteel zelf is niet te bezoeken, maar u kunt wel genieten van de tuinen (mocht u de gelegenheid hebben, ga in augustus als de dahlia’s bloeien in de kasteeltuinen).

Dahlia's bij Kasteel Keukenhof in Lisse

Voor de kinderen is er achter de Hofboerderij een speeltuin en kinderboerderij Poelepetaat, waar ze de dieren kunnen aaien.

De kinderboerderij bij Kasteel Keukenhof in Lisse

De Hofboerderij is de horecagelegenheid op het terrein van Kasteel Keukenhof.

Kasteel Keukenhof
Kasteel Keukenhof

 LAM (Lisser Art Museum)

Het LAM (Lisser Art Museum) is een leuk museum op het terrein van Kasteel Keukenhof. In het LAM draait het om onbevangen kijken en zelf ontdekken. Er staan bij de kunstwerken geen bordjes met de namen van het kunstwerk en kunstenaar. Er is een digitale tour die u volgt via uw smartphone of tablet. Zo komt u meer te weten over het kunstwerk en de maker ervan. Alles in dit museum heeft te maken met eten en drinken en het consumeren er van.

Het LAM (Lisser Art Museum)
Het LAM (Lisser Art Museum)

Andere wandelingen op Landgoed Keukenhof

Er zijn meer leuke wandelingen op Landgoed Keukenhof te maken. Ik heb op dezelfde dag ook een andere Kabouterwandeling gemaakt. Deze wandeling startte bij het voormalig station van Lisse, een eindje verderop aan de Stationsweg en ging over Landgoed Keukenhof. Daarnaast zijn er nog twee Laarzenpad wandelingen uitgezet. Deze heb ik nog niet gelopen, maar zodra ik deze wel route wel gelopen heb, zullen ze hier ook verschijnen.

Kabouterwandeling over Landgoed Keukenhof in Lisse

Mijn route

Praktische informatie

  • Wandelroute: De Kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof.
  • Afstand: ± 1,2 kilometer volgens mijn app, 750 meter volgens de officiële routebeschrijving.
  • Ondergrond: 100% onverhard.
  • Start: Het startpunt van de route bij de speeltuin achter de Hofboerderij op het terrein van Kasteel Keukenhof.
  • Horeca: Hofboerderij.

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof bij Lisse in de Bollenstreek. Mijn belevenissen en mijn route lees je in dit artikel. Loop je mee? #wandelen #bollenstreek #kasteelkeukenhof #kabouterwandeling #lisse #jtravel #jtravelblog Ik maakte een kabouterwandeling bij Kasteel Keukenhof bij Lisse in de Bollenstreek. Mijn belevenissen en mijn route lees je in dit artikel. Loop je mee? #wandelen #bollenstreek #kasteelkeukenhof #kabouterwandeling #lisse #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven