Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s van de Bollenstreek op 26 april 2022

Hieronder ziet u foto’s van de Bollenstreek die ik op 26 april 2022, rond Hillegom, Lisse en De Zilk, gemaakt heb. De Bollenstreek is een eldorado voor fotografen vanwege de kleuren en lijnen in de bollenvelden. Afgelopen jaren heb ik de bollenvelden vaker bezocht. Ik verwijs u hiervoor graag door naar de artikelen foto’s van de Bollenstreek en op één van de foto’s te klikken om meer foto’s van de desbetreffende dag te zien.

Ook dit keer fietste ik vanuit de Haarlemmermeer langs de Ringvaart naar Hillegom. De eerste twee velden die ik gefotografeerd heb, zijn aan de Veenenburgerlaan in Hillegom. Vooral het eerste veld is fantastisch met veel verschillende vormen en kleuren tulpen. Ik fiets deze weg uit en kom aan de achterkant van de Keukenhof uit. Het is hier druk. Voor Kasteel Keukenhof sla ik linksaf en fiets tot de Van Lyndenweg. In een bocht staat hier een recent onthulde reuzenbol ‘Madame Lefeber’.

Het kunstproject van de reuzenbollen in de Bollenstreek is in 2018 gestart. De reuzenbollen (of Giant Tulip Bulbs) is een kunstproject van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek. De reuzenbollen zijn manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol en worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Het is de bedoeling om 80! reuzenbollen te plaatsen, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Deze reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten etc. uit Bollenstreek en omgeving. Een adoptie is mogelijk vanaf € 5.900,– (excl. BTW). Tussen Leiden tot aan Haarlem (ook in de Haarlemmermeer) worden deze 80 reuzenbollen geplaatst. In Galerie De Zwarte Tulp op de Kanaalstraat 33 in Lisse worden de reuzenbollen beschilderd. U kunt hier iedere donderdag, vrijdag en zaterdag de kunstenaars aan het werk zien.

De reuzenbol aan de Van Lyndenweg in Lisse heeft als thema ‘Madame Lefeber’. Zolang de lefhebber dromen heeft, bestaat de mogelijkheid deze te verwezenlijken. Goed gewortelde ideeën groeien met toewijding uit tot een gerealiseerde droom in bloei. Ze zullen aan de bol ontspruiten en als hoge bomen tot de hemel reiken. Zo creëren bellenblazende windvangers hun eigen bubbel op de wind van voren.Gedragen op kritische luchtstromen zal het gedachtegoed zich verspreiden. Stijgende luchtballonnen reduceren het Rode plein tot een stip op de horizon. Een reizend bolletje kan zich van bergen ontdoen, maar zal wild van aard blijven. Eenmaal met Hollandse nuchterheid verstrengeld, zal het zich elders manifesteren als velden vol veredelde dromen. Zo waant de dromer zich in de toekomst totdat het heden plaatsvindt. Het levenslicht van een droom zal zich als reddende engel openbaren. Eigenwijze belichaming van lang gekoesterde wensen met nogal een kop erop. De grootste en roodste met wild bloed in het massief gewas.De jonge blom in de bloei van haar leven was mij er nogal eentje. Met vader tijd aan haar zijde veroverde ze de wereld en stond al snel te boek als Madame Lefeber. Het kindje van de grondlegger, die op zijn dromen kon bouwen. Wonderbaarlijke blauwdruk voor het warme nest van de droom broeder in bollenschuur D.W. Lefeber.
Locatie: Van Lyndenweg in Lisse.
Kunstenaar: Sjoerd Blokker.
Datum plaatsing: 2 april 2022.
Geadopteerd door: Stichting D.W. Lefeber Memory (1894-1979).

Ik fiets verder en kom bij de begraafplaats een mooi veld tegen. Ook hier maak ik een fotostop. Ik blijf netjes aan de kant van de velden, zo kan ik ook leuke foto’s maken.

Ik fiets nog een stuk verder maar kom niets meer tegen en aangezien het vrij hard waait en ik op de terugreis wind tegen heb, wil ik niet al te ver richting Voorhout en Sassenheim fietsen. Ik keer om en fiets terug naar Kasteel Keukenhof en fiets daar rechtdoor tot aan Halfweg. In het verleden bloeiden hier ook mooie velden maar er is hier nu niets te zien. Ik keer om en fiets verder de Delfweg af tot aan Tulip Experience Amsterdam. Ik blijf buiten het hek. Ook hier staat een reuzenbol maar helaas een beetje weggedrukt in een heg en bij een hek. Omdat deze reuzenbol ‘Vier Seizoenen’ op het terrein van Tulip Experience Amsterdam staat en ik buiten het hek blijf, is het niet makkelijk fotograferen. Later begrijp ik dat deze rond zou moeten draaien. Niet dus.

De reuzenbol heeft als thema ‘Vier seizoenen’. De hele wereld kent onze streek van de mooie bollenvelden. Wat velen niet weten, is dat er in de Bollenstreek méér gekweekt wordt dan alleen voorjaarsbloeiers. Deze Reuzenbol neemt de kijker mee op een reis door de seizoenen; van het prille voorjaar met de Sneeuwklokjes, via de Narcissen, Hyacinten, Tulpen en andere bolgewassen naar de Pioenen in mei. De Zonnebloemen en Gladiolen staan symbool voor de zomer en Dahlia’s sluiten het jaar in de herfst, waarna de velden weer beplant worden om vervolgens te verdwijnen onder een deken van stro tegen de winterse kou.
Locatie: Tulip Experience Amsterdam, Delfweg 37 in Noordwijkerhout.
Kunstenaar: Leontine van der Klugt.
Datum plaatsing: 16 april 2022.
Geadopteerd door: Tulip Experience Amsterdam.

Vanaf de Tulip Experience Amsterdam fiets ik de Zilkerbinnenweg op. Direct achter de schuren van Tulip Experience Amsterdam staat een mooi veld met verschillende kleuren tulpen. Helaas is het veld alleen vanaf de weg te fotograferen. De tulpenboer was het zat dat iedereen maar in zijn tulpenvelden zat, vertelde hij. Hij maakte een controlerondje door het veld. Hij vertelde ook dat de tulpen niet lang meer zouden staan en dat ze begin mei gekopt zullen worden.

Ik fiets verder de Zilkerbinnenweg op. Onderweg zijn er nog twee mooie velden. Ze zijn niet supergroot, eentje ligt direct aan de kant van de weg. Voor de ander moet ik een eindje het erf opfietsen en achter het huis ligt een schitterend veld met verschillende kleuren tulpen. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Vanaf de Zilkerbinnenweg fiets ik via de Beeklaan naar de 3e Loosterweg. Ik ben onderweg naar huis. Maar ik blijf steken aan de 3e Loosterweg. Hier ligt een schitterend veld waar ook redelijk veel mensen genieten van de mooie kleuren. Een eindje verder maak ik nog een stop bij The Tulip Barn. Ik ben hier vorig jaar ook geweest maar ik zie dat er nu anders uitziet. Ook hier maak ik mijn foto’s buiten het hek. Op een later tijdstip zal ik de foto’s nog toevoegen aan het artikel Foto’s van The Tulip Barn in Hillegom. Een paar foto’s zijn hieronder toegevoegd.

Ook hier staat, tijdelijk, een reuzenbol in het veld. Deze reuzenbol heeft het thema ‘Bonte bol’. Door zijn bonte kleuren past hij hier precies. Elk voorjaar is de Duin- en Bollenstreek weer gehuld in een lappendeken van kleur. Wanneer u de streek vanuit de lucht bekijkt, ziet u een willekeur aan bonte kleurvlakken. Deze ‘birds eye view’ heeft de kunstenares abstract vastgelegd op deze reuzenbol. De vlakken van kleur symboliseren de bollenvelden, het water en het groen dat de Duin- en Bollenstreek rijk is. Wie goed naar de bol kijkt, kan kleine details ontdekken in de kleurvlakken, zoals de golven van de zee, een verdwaalde tulp en een gehoornde tulp. Al deze kleine details en de explosie van verschillende kleuren maken deze bol echt bont!
Locatie: Tulip Barn, 3e Loosterweg 130 in Hillegom.
Kunstenaar: Guylaine Loos.
Datum plaatsing: nog niet geplaatst. Deze reuzenbol staat hier tijdelijk.
Geadopteerd door: deze reuzenbol is nog niet geadopteerd.

Ik fiets terug via de Veenenburgerlaan en Hillegom naar de Haarlemmermeer.  De velden die ik heb bezocht, heb ik op het kaartje onder de foto’s, ingetekend.

 

Kaart

Bewaar op Pinterest

Op 26 april 2022 fietste ik naar de Bollenstreek. De reden: tulpen rond Hillegom, Lisse en De Zilk fotograferen. Lees je mee over mijn bezoek aan de Bollenstreek? #bollenstreek #bollenvelden #tulpen #jtravel #jtravelblog #fotos Op 26 april 2022 fietste ik naar de Bollenstreek. De reden: tulpen rond Hillegom, Lisse en De Zilk fotograferen. Lees je mee over mijn bezoek aan de Bollenstreek? #bollenstreek #bollenvelden #tulpen #jtravel #jtravelblog #fotos Op 26 april 2022 fietste ik naar de Bollenstreek. De reden: tulpen rond Hillegom, Lisse en De Zilk fotograferen. Lees je mee over mijn bezoek aan de Bollenstreek? #bollenstreek #bollenvelden #tulpen #jtravel #jtravelblog #fotos
Op 26 april 2022 fietste ik naar de Bollenstreek. De reden: tulpen rond Hillegom, Lisse en De Zilk fotograferen. Lees je mee over mijn bezoek aan de Bollenstreek? #bollenstreek #bollenvelden #tulpen #jtravel #jtravelblog #fotos Op 26 april 2022 fietste ik naar de Bollenstreek. De reden: tulpen rond Hillegom, Lisse en De Zilk fotograferen. Lees je mee over mijn bezoek aan de Bollenstreek? #bollenstreek #bollenvelden #tulpen #jtravel #jtravelblog #fotos Op 26 april 2022 fietste ik naar de Bollenstreek. De reden: tulpen rond Hillegom, Lisse en De Zilk fotograferen. Lees je mee over mijn bezoek aan de Bollenstreek? #bollenstreek #bollenvelden #tulpen #jtravel #jtravelblog #fotos

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven