Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 mei 2020

De coronacrisis is nog niet voorbij, maar de maatregelen zijn iets versoepeld. Ik trek er weer op uit want het is te mooi weer om er niet van te genieten. Ik hoef er niet eindeloos voor te reizen en blijf in mijn eigen regio. Binnen een half uur ben ik op mijn fiets bij ingang Panneland. Het is mijn vijfde wandeling van 2020 in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ik loop ook dit keer vanaf de ingang Panneland het gebied in, op zoek naar boomkikkers, zandhagedissen en (jonge) vossen. De zandhagedissen, zowel een vrouwtje als een mannetje heb ik al snel gevonden. Onderweg kom ik mooie vingerhoed tegen. Ik ga verder op zoek naar de boomkikkers. Bij het moeras zie ik ze niet, wel zie ik hier in een flits moedervos met een prooi in haar bek, waarschijnlijk een mol, hoor ik van iemand die de vos ook gezien heeft. Ik zie bij het water mooie juffers en libelles. De libelles zijn helaas zo snel dat ik ze niet heb kunnen vastleggen. Een eindje verderop spot ik maar liefst 5 boomkikkers, eentje ligt zo in de bosjes dat die niet te fotograferen is. Ik loop door naar een vossenburcht. Dan blijkt dat de vossen zich hebben verplaatst naar een andere burcht. Er zitten meer fotografen maar qua drukte valt het reuze mee. Het wachten wordt beloond want één van de jongen laat zich zien met een prooi in de bek, waarschijnlijk de mol die mamsvos eerder voor dit jong heeft achtergelaten. Moedervos en de 4 andere jongen heb ik bij deze burcht en ook de burcht waar ze 3 weken geleden nog zaten niet gezien.

Hieronder vindt u een impressie van de door mij gemaakte foto’s tijdens deze wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 mei 2020.

Ook de afgelopen jaren heb ik veel wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt. 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik 5 boomkikkers, veel libelles, damherten, een babyvos en zandhagedissen. Mijn foto's zie je hier. Kijk je mee? #awd #boomkikker #vossenwelp #libelle #zandhagedis #vos #damhert #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven