Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foto’s van mijn wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 oktober 2021

Mijn 13e bezoek (incl. de Groene Wissel Vogelenzang die voor een deel door de Amsterdamse Waterleidingduinen gaat) aan de Amsterdamse Waterleidingduinen in 2021 is op 28 oktober.

Ook nu begint mijn wandeling bij ingang Panneland. Ik maak ook nu niet mijn standaard rondje maar ga op zoek naar burlende en vechtende damherten. Het is no steeds burltijd, dus paartijd voor de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vanaf de Pannelanderweg loop ik binnendoor naar onverhard door het duingebied naar het begin van de Strandweg (nr. 6 op de bijgevoegde kaart). Daar pik ik de oranje route (= Wandeling vanuit ingang Oase en op mijn kaart nog de blauwe route) op en maak het rondje tot aan het Vliegermonument. Het Vliegermonument vindt u aan de weg door het Pietjes-Zwarteveld. Dit is een monument ter nagedachtenis aan de bemanning van een Engels Halifax vliegtuig dat op 13 april 1945 door Duits luchtafweergeschut werd neergehaald. Het was een transportvliegtuig met wapens, munitie en springstoffen voor het Nederlandse verzet. Alle inzittenden zijn gesneuveld.

Vanaf het begin van mijn wandeling kom ik veel damherten tegen en af en toe hoor ik geburl. Helaas zie ik nu ook geen gevechten. De mannetjes liggen lui in het gras en in de zon. Af en toe staat er een op en gaat burlen en in de verte hoor ik dan nog een hert burlen. En soms spurt er een bok achter een hinde aan. Het is herfst en naast de damherten ben ik hier ook om paddenstoelen te fotograferen. Het is soms goed kijken omdat ze soms heel klein zijn. Omdat het steeds vroeger donker wordt, loop ik via de snelste weg terug naar de uitgang. Terwijl ik bij het speelveldje aan de Pannelanderweg een paar hele kleine paddenstoelen op een boomstam aan het fotograferen ben, zie ik in een flits een vos achter mij langs lopen. Die is een eind van zijn normale plek af. Alhoewel, ik heb mijn vermoedens, dat deze hier vaker loopt, want ik ben eerder dit jaar hier ook al een vos tegengekomen en ik lees op sociale media ook dat hier vaker een vos gesignaleerd is. Helaas voor de foto’s blijft deze vos nu wel erg bij het bankje rondhangen op zoeken naar eten dat hier is achtergelaten. Helaas wordt er ook nog iets gevonden. De herten die op het veldje bij het hek graasden, zijn op hun hoede en gaan bij elkaar staan. Maar de vos trekt zich niets van de herten aan. De vos loopt verder Pannelanderweg af, naar ik vermoed, Rolverseiland en het gebied daar achter. Ik heb, zoals altijd, genoten van alles wat de Amsterdamse Waterleidingduinen te bieden heeft. Ik hoop u ook.

Voor het eerst heb ik tijdens deze wandeling met mijn fotocamera een filmpje opgenomen. Deze heb ik op mijn YouTube-kanaal geplaatst. Het is nog niet goed, maar het is een beginnetje. 

Hieronder vindt u een impressie van de door mij gemaakte foto’s tijdens deze wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen op 28 oktober 2021.

Ook de afgelopen jaren heb ik veel wandelingen in de Amsterdamse Waterleidingduinen gemaakt. 

 

Bewaar op Pinterest

Ik maakte een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is burltijd voor de damherten. Helaas heb ik dit keer geen gevechten gezien maar wel een aantal burlende damherten en verder een mooie natuur, paddenstoelen en vos. Mijn foto's zie je hier. Kijk je mee? #awd #damhert #vos #wandelen #hiken #natuur #paddenstoelen #jtravel #jtravelblog #fotos  Ik maakte een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik veel (burlende) damherten en veel paddenstoelen. Mijn foto’s zie je hier. Kijk je mee? #awd #damhert #damherten #paddenstoelen #bronst #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos Ik maakte een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik veel (burlende) damherten en veel paddenstoelen. Mijn foto’s zie je hier. Kijk je mee? #awd #damhert #damherten #paddenstoelen #bronst #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos
Ik maakte een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik veel (burlende) damherten en veel paddenstoelen. Mijn foto’s zie je hier. Kijk je mee? #awd #damhert #damherten #paddenstoelen #bronst #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos Ik maakte een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik veel (burlende) damherten en veel paddenstoelen. Mijn foto’s zie je hier. Kijk je mee? #awd #damhert #damherten #paddenstoelen #bronst #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos Ik maakte een mooie wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer zag ik veel (burlende) damherten en veel paddenstoelen. Mijn foto’s zie je hier. Kijk je mee? #awd #damhert #damherten #paddenstoelen #bronst #wandelen #hiken #natuur #jtravel #jtravelblog #fotos

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven