JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Wagejot is een natuurgebied in het oosten van Texel ter hoogte van Oosterend. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten en bestaat voornamelijk uit drassige grond en brakke waterplassen. In dit artikel leest u meer over natuurgebied Wagejot bij Oosterend.

 

Wagejot is een natuurgebied in het oosten van Texel ter hoogte van Oosterend. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten en bestaat voornamelijk uit drassige grond en brakke waterplassen. Wagejot is ontstaan doordat er een eindje buitendijks een nieuwe dijk is gebouwd. Het is een brakwatergebied. Het Wagejot groeit niet dicht, zoals dat bij een zoetwaterplas wel het geval zou zijn. Aan de binnenzijde van de Waddendijk ligt een aaneenschakeling van aantrekkelijke natuurgebiedjes. Deze gebieden zijn in het kader van natuurontwikkeling aangelegd. Van noord naar zuid zijn het De Bol en Krassekeet, Wagejot en IJzeren Kaap, ’t Zandkes, Ottersaat, Dijkmanshuizen, Ceres en Molenkolk. Langs de waddendijk liggen plasdrasgebieden waar u vanaf de weg heel goed vogels kan spotten.

Een kluut in natuurgebied Wagejot / Copyright © JTravel.nl

Een nijlgans en een kluut in natuurgebied Wagejot

 

Wagejot is een uitstekende plaats om vogels te spotten. Vlak langs de weg aan de andere kant van de sloot broeden kluten, bontbekplevieren, scholeksters, tureluurs, visdieven, kokmeeuwen, noordse sterns en grote sterns. Ook voor trekvogels is het hier goed toeven. Bij hoogwater zijn er veel steltlopers: wulpen, bonte strandlopers, kemphanen, steenlopers, zwarte ruiters, groenpootruiters, zilverplevieren, pijlstaarten, wintertalingen, kanoetstrandlopers en rotganzen. Vanaf de Lancasterdijk en vanuit de berm van de waddendijk zijn de broedende vogels op het nieuwe schelpeneilandje uitstekend te zien, te fotograferen en te observeren. Hier zijn parkeerplaatsen aangelegd voor vogelspotters. Infopanelen geven u meer achtergrondinformatie over de natuur op deze plek.

 

Bekijk ook: Foto's van de natuurgebieden op Texel.

 

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Wagejot bestaat voornamelijk uit drassige grond en brakke waterplassen. Langs de waddendijk liggen plasdrasgebieden waar je vanaf de weg heel goed vogels kan spotten. Wil je meer weten over Wagejot, lees dan mijn website. Lees je mee? #wagejot #texel #wandelen #waddeneiland #nederland #natuurgebied #jtravel #jtravelblog Wagejot bestaat voornamelijk uit drassige grond en brakke waterplassen. Langs de waddendijk liggen plasdrasgebieden waar je vanaf de weg heel goed vogels kan spotten. Wil je meer weten over Wagejot, lees dan mijn website. Lees je mee? #wagejot #texel #wandelen #waddeneiland #nederland #natuurgebied #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment