JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

 

In mei 2018 heb ik een dagje in de Keukenhof in Lisse doorgebracht. Het belooft een schitterende dag te worden, het zonnetje schijnt, wat wil ik nog meer.
Het entreeticket koop ik via de site van de ANWB. Als ANWB lid krijg je € 2,50 per persoon korting op de entreeprijs van de Keukenhof. Scheelt toch weer. Verkeerregelaars wijzen de weg naar de parkeerplaatsen. Ik loop naar de Main Entrance, de grote entree die vorig jaar geopend is. Na het meenemen van de gratis plattegrond kan ik zo doorlopen omdat ik al een entreeticket heb. Ik hoef niet eerst in de rij te staan om een entreekaart te kopen. Na het scannen van het entreebewijs sta ik binnen. Ik loop vanuit de ingang via de Walk of Fame langs het Oranje Nassau Paviljoen naar het Beatrix Paviljoen. Van iemand die hier geregeld komt, hoor ik dat ik het beste achterin kan beginnen, dit i.v.m. de drukte. Nu moet ik zeggen dat ik vandaag heel druk vind en het volgens mij niet uitmaakt waar we beginnen, struikelen over de toeristen doe ik toch.

In het Beatrix Paviljoen wordt een orchideeën- en anturiumshow gehouden. Hier is op verschillende manieren het thema van dit jaar, Romantiek in Bloemen, te zien. Het is een mooie show. Buiten besluit ik achterin in over de breedte van het park te lopen, voorbij de entrance extra om daar de bloemen te bewonderen. En weer terug, zodat ik weer uitkom bij het Beatrix Paviljoen. Ik loop als ik dit deel heb gezien, naar de molen en lopen vandaar het deel tussen de molen en het Wilhelmina Paviljoen. Er is zoveel te zien, dat je ogen te kort komt. Ik neem nog een kijkje boven op de molen. Hier is ook een mooi uitzicht over de bollenvelden rond Lisse. In dit deel zijn mooie waterpartijen en doorkijkjes. Tussen de bloemen in staan kunstobjecten waarvan mij niet altijd duidelijk is wat het moet voorstellen, maar gelukkig staan er bordjes bij, maar dan nog moet je af en toe je fantasie gebruiken. Wat ook opvalt is dat de narcisvelden en ook veel hyacinten platgeslagen zijn door de slagregens van een paar dagen geleden. Er zijn ook al tulpenvelden uitgebloeid. De azaleastruiken daarentegen staan nog in volle knop en komt langzaam in bloei. Ook de mooie bloesembomen staan nog volop in bloei. Via het huisje van Nijntje kom ik uit eindelijk bij de grote fontein uit bij de vlonders in het water. Net als ik daar aankom valt er een oudere man in het water. Gelukkig voor hem, is hij slechts tot zijn middel nat. Hier rust ik even voor ik om het water heen lopen en zo naar het deel rondom het Juliana paviljoen uitkomen. Hier, in en rond de natuurtuin, is het een stuk rustiger dan in andere delen van de Keukenhof. Dit paviljoen heb ik niet bekeken. Ik kom uit bij de oude ingang. Hier ben ik in 2015 nog binnengekomen. Hier staat het draaiorgel zijn vrolijke deuntjes te spelen.

Orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen en het thema 2018 Romantiek in Bloemen Azalea in de Keukenhof

Langs de Main Entrance loop ik naar de historische tuin en het deel tussen het Oranje Paviljoen en de hoofdingang. Hier is ook een speeltuin en de kinderboerderij met geiten, kippen, schapen en varkens. Aan het einde van de zichtlijn rond de fontein is een mooi uitzicht over de bollenvelden rond Lisse. Ik loop door naar de inspiratietuinen waar ik niet zo lang rond loop. Het laatste dat ik bezoek is het Willem-Alexander Paviljoen met een lelieshow maar er zijn hier ook amarylissen, tulpen en hortensia's te bewonderen. De lelies bedwelmen je vanwege hun indringende geur (ik kan er niet zo goed tegen). Alle planten en bloemen zijn op een zeer originele manier tentoongesteld. Ook hier komt het thema, Romantiek in Bloemen, telkens terug. Helaas heb ik de chrysanten- en callashow in het Oranje Nassau Paviljoen niet gezien, maar ik ben moe. Het is rustig geworden. Het is file rijden in de richting van de snelweg. Ik weet een snellere route. Wat mij onderweg opvalt, is er nog weinig bollenvelden in bloei staan, het seizoen is over. Ik ben moe maar voldaan. Ik heb genoten deze dag.

Ik wil u mee laten genieten van de foto's die ik heb gemaakt en verder geef ik u informatie over Keukenhof 2018. Helaas is de Keukenhof al weer gesloten als dit item online komt. Wat rest zijn de vele foto's en het wachten tot de Keukenhof in 2019 weer zijn deuren opent. In 2019 is de Keukenhof geopend van 21 maart t/m 19 mei.

Veel plezier met het lezen van de informatie en het bekijken van de foto's.

Zoals gezegd heb ik ook in 2015 de Keukenhof bezocht.

 


Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In 2018 bezocht ik opnieuw de Keukenhof in Lisse. Vanaf hier zie je mijn belevenissen, foto's en informatie over de Keukenhof. Lees en kijk je mee? #keukenhof #bloemententoonstelling #lisse #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment