JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Er wordt weer een instawalk georganiseerd, deze keer op het Hembrugterrein In Zaandam. Ik zie op 25 september 2018 een Instagram bericht dat er in het kader van de Week van de Industrie Cultuur in samenwerking met Art Zaanstad deze instawalk wordt georganiseerd. Ik geef me dezelfde dag nog op via het aangegeven e-mailadres. Er zijn vier groepen die verdeeld over twee zaterdagen kunnen deelnemen aan deze instawalk. Ik geef met op voor de instawalk van 20 oktober om 14.00 uur.

Bericht op Instagram over deze Instawalk op 20-10-2018

Een week later hoor ik via Sara dat ik mee mag op zaterdag 20 oktober. Ik heb er zin in.

Omdat ik twee dagen voor de instawalk nog altijd niets gehoord heb, trek ik aan de bel want het mij niet duidelijk waar ik moet zijn en wat het programma is. Een dag later krijgen alle deelnemers onderstaande mail:

Beste Instawalker,

Morgen begint de week van de Industriecultuur en dan zullen ook de superleuke instawalks met Marjolein Lensink plaatsvinden.

Het verzamelpunt is bij Artzaanstad, Grote Hulzen 11 op het Hembrugterrein in Zaandam.
Zorg ervoor dat je minimaal een kwartier voor aanvang van de Instawalk waar je je voor hebt ingeschreven aanwezig bent.

Na afloop van de wandeling staat er een drankje en iets lekkers bij Artzaanstad voor je klaar.

Alle wandelingen zijn volledig vol geboekt dus je kunt alleen mee met de wandeling waar je bevestiging voor hebt gekregen.
Het is helaas niet mogelijk om nog van dag of tijd te wisselen.

Tot snel!

Hartelijke groet ook namens de week van de industriecultuur,

Sara

Ps. De prachtige poster van De week van de Industriecultuur ontworpen door Eric Coolen is gratis bij Artzaanstad te krijgen.
Er is ook een kalender, die is te koop voor 12,50

De poster

Logo van Artzaanstad

Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein)
1505 RH Zaandam
075-6141210
www.artzaanstad.nl

Ik zoek op internet op hoe ik het makkelijkst en snelst in Zaandam en op het Hembrugterrein kan komen. Vanuit mijn woonplaats is dat met de rechtstreekse trein naar Zaandam en daar moet ik de bus nemen. Deze busrit zal 5 minuten duren.
Omdat ik het Inntel Hotel in het centrum van Zaandam (het hotel staat naast het station) wil fotograferen besluit ik eerder weg te gaan. Ik wil de tijd hebben.

Zaterdag 20 oktober
Ik vertrek op tijd met de trein naar Zaandam, omdat ik foto's in het centrum wil maken van het Inntel Hotel. Ik heb dit gebouw meerdere keren vanuit de trein gezien en omdat ik nu toch in Zaandam ben, grijp ik mijn kans om hier foto's te maken. Het gebouw is in typische Zaanse stijl gebouwd. Net als de rest van het gebied. Als ik het station uitloop zie ik in de richting van het centrum meer gebouwen in deze typische stijl, zoals het VVV-kantoor en ook een winkels die hier naast liggen. Zelfs het stadhuis heeft de typisch groene kleur. Voor meer foto's, zie foto's overig.

In het centrum van Zaandam vooraf aan de Instawalk Hembrugterrein op 20-10-2018

De Instawalk begint om 14.00 uur en ruim op tijd loop ik naar het busstation. Hier blijkt dat de bussen slechts 1x per half uur gaan en dat de bus die ik wil hebben ook nog eens vertraging heeft. Het zal tricky worden om op tijd te zijn, want ik weet ook niet waar ik precies moet zijn. De routeplanner geeft wel aan dat het 5 minuten lopen is vanaf de bushalte, maar die loopminuten neem ik al jaren met grote korrel zout, want dat klopt nooit. De bus is inderdaad veel te laat en heel vol, want er zijn veel jongeren die ook mijn kant op reizen, gelukkig niet naar het Hembrugterrein.

Als ik de bus uitstap zie ik aan de overkant al een groot bord met de naam Hembrug. Artzaanstad aan de Grote Hulzen wordt ook aangegeven op de borden. Ik ben net op tijd, maar de organisatie weet dat ik net wel of net niet op tijd zal komen, omdat ik onderweg gebeld heb. In Artzaanstad wordt de groep verteld dat we naar een afgesloten terrein gaan waar alleen de groepen die deelnemen aan de instawalk mogen komen. De groep van 14.00 uur bestaat uit 17 personen. Er zijn mensen die zich hebben opgegeven maar niet komen opdagen en zich ook niet afmelden.

Achter Marjolein lopen we naar dit afgesloten terrein. Na een korte wandeling komen we aan bij het hek en daarna is het nog klein stukje lopen naar de oude vervallen gebouwen waar we ons het komende uur kunnen uitleven met urbex fotografie. Dit terrein was vroeger een wagenmakerij. Nu is het oud en vervallen. Het is een geweldige plek voor fotografie. Mocht u hier in de toekomst een keer de kans krijgen om hier rond te lopen en te fotograferen, vergeet dan ook niet om buiten in het afgesloten deel een rondje te maken. Voor meer foto's van deze middag op het Hembrugterrein, zie het artikel Foto's Hembrugterrein.

Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018 Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018

Na een uurtje fotograferen lopen we terug naar Artzaanstad en daar staat de koffie/thee/fruitsappen klaar met koekjes. Hier wordt nog wat nagekletst, maar ik vind het zonde van mijn tijd want nu ik hier toch ben wil ik ook de rest van het Hembrugterrein bekijken.

Vroeger werden hier vuurwapens, artillerie en munitie gemaakt. Nu worden op deze oude fabrieksterrein monumenten gerestaureerd en wordt het een vestigingsplaats voor creatieve en innovatieve ondernemers, cultuur, evenementen en food & drinks ondernemers. Het is een schitterend terrein waar ook het Hembrugmuseum is gevestigd. Aan de buitenkant komt u al veel te weten over de werkzaamheden op het Hembrugterrein. In de Yada Market zijn leuke winkels en restaurants gevestigd. Voor meer informatie het Hembrugterrein, zie het artikel Hembrugterrein.

Op het Hembrugterrein na de Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018 Mijn vermoeide voeten na de Instawalk Hembrugterrein om Zaandam op 20-10-2018

Moe maar voldaan loop ik terug naar de bushalte. Ik loop nog op het Hembrugterrein en zie dan de bus wegrijden. Dat wordt bijna een half uur wachten. Gelukkig kan ik bij de bushalte zitten en mijn vermoeide voeten even rust gunnen.

Terug op het station na bijna een half uur wachten en een busrit van 5 minuten, zie ik dat ik weer 20 minuten moet wachten op mijn trein. Ik maak nog even gebruik van het mooie licht in het centrum om het Inntel Hotel nog een keer te fotograferen.

In het centrum van Zaandam na de Instawalk Hembrugterrein / Copyright © JTravel.nl

Het is een geweldige middag. Artzaanstad en Marjolein bedankt voor de organisatie. Tot een volgende keer.

De # waar u de foto's van de Instawalk Hembrugterrein op social media kunt bekijken, zijn: #industriecultuur_instawalk #industriecultuur #weekvandeindustriecultuur.

Diezelfde avond zie ik de eerste foto's al op Instagram verschijnen net als de dagen daarna en ook het weekend er op zijn veel foto's van deelnemers aan deze vier instawalks Hembrugterrein gepost. Ook zie ik op Facebook onderstaande groepsfoto die bij het logo van de Hembrug is gemaakt.

Groepsfoto van deze Instawalk op 20-10-2018

Voor meer informatie over het Hembrugterrein en de foto's, zie de betreffende artikelen.


Voor de overige instameets/instawalks waaraan ik heb deelgenomen verwijs ik door naar het inleidende artikel over de instameets/instawalks.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest

Ik nam deel aan de Instawalk Hembrugterrein in Zaandam. Dit alles in het kader van de week van de Industriecultuur. Mijn belevenissen van deze dag lees je hier. Lees je mee? #hembrugterrein #zaandam #instawalk #jtravel #jtravelblog Ik nam deel aan de Instawalk Hembrugterrein in Zaandam. Dit alles in het kader van de week van de Industriecultuur. Mijn belevenissen van deze dag lees je hier. Lees je mee? #hembrugterrein #zaandam #instawalk #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment