Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Privacy

Dit is de privacy verklaring van JTravel.nl. JTravel is mijn persoonlijke reiswebsite. Mijn website heeft een beveiligd https-adres, zoals u aan het groene slotje in de adresbalk kunt zien. Mijn website is ondergebracht, net als alle andere websites die er bestaan, bij een hostingpartij. Deze host gaat vertrouwelijk om met uw en mijn gegevens.

Inhoudsopgave

Het doel van de AVG/privacywet

Zoals u misschien hebt gehoord of gelezen, treedt er per 25 mei 2018 een nieuwe privacywet voor de gehele Europese Unie in werking: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet is bedoeld om privacy rechten van de burgers te versterken en uit te breiden. De burgers krijgen meer rechten en mogelijkheden ten aanzien van hun privacy. Organisaties die persoonsgegevens verwerken zijn verplicht om een privacy verklaring op hun website te plaatsen om uw privacy nog beter te beschermen. Omdat op mijn site, https://www.jtravel.nl, een contactformulier is geplaatst (en ik dus persoonsgegevens verwerk), ben ik verplicht om aan deze wet te voldoen. Net als u, hecht ik veel waarde aan privacy en zorg er dan ook voor dat uw gegevens op een correcte manier bewaard worden. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u mij bereiken via info@jtravel.nl.

AVG / GDPR

Contactgegevens

E-mail: info@jtravel.nl
Website: https://www.jtravel.nl
JTravel is een persoonlijke reiswebsite met reisverslagen, informatie over bezochte landen en plaatsen en veel foto’s.

Persoonsgegevens die JTravel verwerkt

JTravel verwerkt uw persoonsgegevens omdat u uw gegevens zelf aan mij, JTravel, verstrekt, bijvoorbeeld via een bericht via het contactformulier. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die verwerkt worden:

  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • website
  • IP-adres
  • overige persoonsgegevens die u actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie

Doel en grondslag voor verwerking persoonsgegevens

JTravel verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • u een e-mail te kunnen sturen als u het contactformulier op mijn website hebt ingevuld
  • analyseren van uw surfgedrag op mijn website om daarmee mijn website te verbeteren

Sociale media buttons

JTravel heeft op de website, onder veruit de meeste artikelen, een aantal buttons van social media geplaatst. Deze buttons zijn bedoeld om mijn artikelen via Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter en Pinterest en via de mail te delen met uw eigen social media kanalen. Als u de moeite neemt om mijn artikelen te delen met anderen lezen meer mensen mijn verhalen. Ik kan zien dat u mijn artikel(en) op social media deelt, maar met de gegevens doe ik niets. Deze social media platforms werken met cookies. Hier heb ik geen invloed op. Om te weten hoe deze social media platforms met de verzamelde informatie omgaan, verwijs ik u naar de privacy verklaringen van de diverse social media kanalen.

JTravel maakt zelf ook gebruikt van social media. U kunt mij vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Mastodon, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

Cookies

JTravel maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die op uw systeem worden opgeslagen. Dit kleine tekstbestandje omvat informatie die tijdens een later bezoek aan mijn website weer wordt herkend door de betreffende website. Ik gebruik deze informatie om na te gaan of mijn website goed werkt en hoe ik mijn website nog beter vindbaar kan maken. In deze bestanden worden gegevens opgeslagen, zoals:

  • Hoe vaak u deze website bezoekt
  • Het aantal bezoekers per dag / maand
  • Welke artikelen het meest gelezen worden
  • Welke pagina’s op deze website u bezoekt
  • Of u deze website al eerder heeft bezocht
  • Op welke pagina u op een link geklikt heeft naar deze website
  • Via welke zoekopdracht u op deze website bent gekomen
  • Hoe lang u mijn website bezoekt
  • Met welk apparaat u mijn website bezoekt: tablet, desktop of mobiel
  • Welke browser u gebruikt (Firefox, Internet Explorer, Chrome)

Voor het verzamelen van deze informatie gebruik ik Google Analytics. Wilt u dat deze bezoekgegevens niet bijgehouden worden, kunt u dit wijzigen in de instellingen van uw browser. Door Google Analytics wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw persoonsgegevens en worden deze gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt dan de analyse.

Ik zie geen namen of adressen of IP-adressen van de bezoekers van mijn website.

Ik maak in het programma Google Analytics geen gebruik van marketing, rapportage of advertentie instellingen. De tracking cookies zijn op mijn website niet van toepassing.

Ik heb veel foto’s op mijn website geplaatst die u via de buttons kunt delen via de social media kanalen. De social media platforms gebruiken de cookies om uw profiel te kunnen herkennen als u via één van de buttons op een van de social media kanalen bent ingelogd. Dit is een zgn. tracking cookie. Zoals eerder vermeld maak ik gebruik van de deel-buttons Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Voor informatie over de data die de social media platforms hiermee verzamelen verwijs ik u door naar de privacy verklaringen van deze social media kanalen op hun eigen websites. Ik gebruik deze tracking cookies alleen om u de mogelijkheid te geven om mijn artikelen/foto’s te kunnen delen. Ik heb geen enkel commercieel belang bij het delen door derden van de inhoud van mijn website.

Links naar andere websites

Op mijn website heb ik links geplaatst naar andere websites, waar u aanvullende informatie over het betreffende onderwerp kunt vinden. JTravel is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie op deze websites en ook niet voor het privacybeleid van de gelinkte websites.

Meer informatie

Mocht u meer over deze nieuwe AVG privacywet willen weten, kunt u bijvoorbeeld de website van de Autoriteit Persoonsgegevens bekijken.

Ik hoop u hiermee inzicht te hebben gegeven in dat wat ik aan de bescherming van uw privacy doe op mijn website. Mocht u nog vragen hebben, kunt mij via de e-mail bereiken of via het contactformulier.

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Scroll naar boven