Header algemeen / Copyright © JTravel.nl

 

 

Privacy verklaring JTravel

 

Dit is de privacy verklaring van JTravel.nl. JTravel is mijn persoonlijke reiswebsite. Mijn website heeft een beveiligd https-adres, zoals u aan het groene slotje in de adresbalk kunt zien. Mijn website is ondergebracht, net als alle andere websites die er bestaan, bij een hostingpartij. Deze host gaat vertrouwelijk om met uw en mijn gegevens.


AVG / GDPR


Het doel van de AVG/privacywet
Zoals u misschien hebt gehoord of gelezen, treedt er per 25 mei 2018 een nieuwe privacywet voor de gehele Europese Unie in werking: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet is bedoeld om privacy rechten van de burgers te versterken en uit te breiden. De burgers krijgen meer rechten en mogelijkheden ten aanzien van hun privacy. Organisaties die persoonsgegevens verwerken zijn verplicht om een privacy verklaring op hun website te plaatsen om uw privacy nog beter te beschermen. Omdat op mijn site, https://www.jtravel.nl, een contactformulier is geplaatst (en ik dus persoonsgegevens verwerk), ben ik verplicht om aan deze wet te voldoen. Net als u, hecht ik veel waarde aan privacy en zorg er dan ook voor dat uw gegevens op een correcte manier bewaard worden. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u mij bereiken via .

Contactgegevens
E-mail:
Website: https://www.jtravel.nl
JTravel is een persoonlijke reiswebsite met reisverslagen, informatie over bezochte landen en plaatsen en veel foto's.

Persoonsgegevens die JTravel verwerkt
JTravel verwerkt uw persoonsgegevens omdat u uw gegevens zelf aan mij, JTravel, verstrekt, bijvoorbeeld via een bericht via het contactformulier. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die verwerkt worden:
• voor- en achternaam
• e-mailadres
• website
• IP-adres
• overige persoonsgegevens die u actief verstrekt, bijvoorbeeld in correspondentie

Doel en grondslag voor verwerking persoonsgegevens
JTravel verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• u een e-mail te kunnen sturen als u het contactformulier op mijn website hebt ingevuld
• analyseren van uw surfgedrag op mijn website om daarmee mijn website te verbeteren

Social media buttons
JTravel heeft op de website, onder veruit de meeste artikelen, een aantal buttons van social media geplaatst. Deze buttons zijn bedoeld om mijn artikelen via Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter en Pinterest en via de mail te delen met uw eigen social media kanalen. Als u de moeite neemt om mijn artikelen te delen met anderen lezen meer mensen mijn verhalen. Ik kan zien dat u mijn artikel(en) op social media deelt, maar met de gegevens doe ik niets. Deze social media platforms werken met cookies. Hier heb ik geen invloed op. Om te weten hoe deze social media platforms met de verzamelde informatie omgaan, verwijs ik u naar de privacy verklaringen van de diverse social media kanalen.
JTravel maakt zelf ook gebruikt van social media. U kunt mij vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Cookies
JTravel maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die op uw systeem worden opgeslagen. Dit kleine tekstbestandje omvat informatie die tijdens een later bezoek aan mijn website weer wordt herkend door de betreffende website. Ik gebruik deze informatie om na te gaan of mijn website goed werkt en hoe ik mijn website nog beter vindbaar kan maken. In deze bestanden worden gegevens opgeslagen, zoals:
• Hoe vaak u deze website bezoekt
• Het aantal bezoekers per dag / maand
• Welke artikelen het meest gelezen worden
• Welke pagina's op deze website u bezoekt
• Of u deze website al eerder heeft bezocht
• Op welke pagina u op een link geklikt heeft naar deze website
• Via welke zoekopdracht u op deze website bent gekomen
• Hoe lang u mijn website bezoekt
• Met welk apparaat u mijn website bezoekt: tablet, desktop of mobiel
• Welke browser u gebruikt (Firefox, Internet Explorer, Chrome)
Voor het verzamelen van deze informatie gebruik ik Google Analytics. Wilt u dat deze bezoekgegevens niet bijgehouden worden, kunt u dit wijzigen in de instellingen van uw browser. Door Google Analytics wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw persoonsgegevens en worden deze gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt dan de analyse.
Ik zie geen namen of adressen of IP-adressen van de bezoekers van mijn website.
Ik maak in het programma Google Analytics geen gebruik van marketing, rapportage of advertentie instellingen. De tracking cookies zijn op mijn website niet van toepassing. Ik heb veel foto’s op mijn website geplaatst die u via de buttons kunt delen via de social media kanalen. De social media platforms gebruiken de cookies om uw profiel te kunnen herkennen als u via één van de buttons op een van de social media kanalen bent ingelogd. Dit is een zgn. tracking cookie. Zoals eerder vermeld maak ik gebruik van de deel-buttons Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Voor informatie over de data die de social media platforms hiermee verzamelen verwijs ik u door naar de privacy verklaringen van deze social media kanalen op hun eigen websites. Ik gebruik deze tracking cookies alleen om u de mogelijkheid te geven om mijn artikelen/foto’s te kunnen delen. Ik heb geen enkel commercieel belang bij het delen door derden van de inhoud van mijn website.

Links naar andere websites
Op mijn website heb ik links geplaatst naar andere websites, waar u aanvullende informatie over het betreffende onderwerp kunt vinden. JTravel is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie op deze websites en ook niet voor het privacybeleid van de gelinkte websites.

Meer informatie
Mocht u meer over deze nieuwe AVG privacywet willen weten, kunt u bijvoorbeeld de website van de Autoriteit Persoonsgegevens bekijken.

Ik hoop u hiermee inzicht te hebben gegeven in dat wat ik aan de bescherming van uw privacy doe op mijn website. Mocht u nog vragen hebben, kunt mij via de e-mail bereiken of via het contactformulier.

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.