JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Vanaf het Panoramaterras op Schiphol kunt u een kijkje nemen om vliegtuigen te zien vertrekken en aankomen of een Fokker 100 van KLM Cityhopper van binnen en buiten bekijken. Leest u mee?

 

Het Panoramaterras op Luchthaven Schiphol is de plek om vliegtuigen te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar u goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol. Vanaf het terras ziet u de vliegtuigen landen en opstijgen en vanaf of naar het luchthavengebouw taxiën. Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras staat geparkeerd. U kunt een kijkje nemen in het vliegtuig.

 

Ligging

Het Panoramaterras bevindt zich op de tweede verdieping. Vanaf het Panoramaterras heeft u uitzicht op het platform en de Kaagbaan.

 

Fokker 100 van KLM Cityhopper

Sinds 2011 staat de Fokker 100 van KLM Cityhopper op het Panoramaterras. De KLM heeft de Fokker 100 aan Schiphol geschonken.

De Fokker 100 van KLM Cityhopper is een tweemotorig toestel dat op 19 februari 2010, na 22 jaar te hebben gevlogen, zijn laatste vlucht maakte. De eerste vlucht was op 2 maart 1989. Naast KLM vlogen ook Inter Canadian, Air UK en KLM UK met dit toestel. Het toestel heeft in de laatste 5 vliegjaren 7.403 vluchten uitgevoerd en meer dan 550.000 passagiers vervoerd.

De Fokker 100 is het grootste door Fokker gebouwde verkeersvliegtuig. Er kunnen ongeveer 100 passagiers mee. Het toestel is bedoeld voor korte vluchten. Er zijn tot aan de sluiting van de Fokkerfabriek in totaal 283 toestellen van dit type gemaakt.

De Fokker 100 van KLM Cityhopper is met een kraan op het Panoramaterras getakeld.

U kunt gratis een kijkje in het vliegtuig nemen. In het vliegtuig kunt u de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele passagiersstoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en meer te weten komen over de historie van Fokker. Speciaal voor kinderen zijn er vliegtuigweetjes en luchtvaartraadsels om op te lossen.

Binnen in de Fokker 100 van KLM Cityhopper op het Panoramaterras op Schiphol

 

Het Panoramaterras is bereikbaar via de roltrap of lift bij Aankomsthal 1 (ter hoogte van Café Rembrandt) of via de roltrap of lift bij Vertrekhal 1 (ter hoogte van balierij 1). Bent u op de tweede etage, dan wordt u naar het Panoramaterras geleid door het volgen van de borden.

 

Praktische informatie

 

Weetjes

  • Het Panoramaterras is één van de drie spottersplekken op Schiphol. De andere plekken bevinden zich bij de Buitenveldertbaan en de Polderbaan.
  • Ook als u geen vliegticket heeft, kunt u het Panoramaterras bezoeken.
  • Bij slechte weersomstandigheden zoals mist, gladheid en storm is het Panoramaterras gesloten.
  • Het Panoramaterras is bereikbaar via de roltrap of lift bij Aankomsthal 1 (ter hoogte van Café Rembrandt) of via de roltrap of lift bij Vertrekhal 1 (ter hoogte van balierij 1). Bent u op de tweede etage, dan wordt u naar het Panoramaterras geleid door het volgen van de borden.
  • Op het Panoramaterras is een telelens (tegen betaling) aanwezig om de toestellen van dichtbij te bekijken.
  • Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras staat geparkeerd. U kunt een kijkje nemen in een het vliegtuig.
  • Jaarlijks bezoeken bijna anderhalf miljoen dagjesmensen, afhalers, wegbrengers en luchtvaartenthousiastelingen het Panoramaterras.

Vliegtuigen te spotten vanaf het Panoramaterras op Schiphol

 

Entree

Een bezoek aan het Panoramaterras is gratis.

 

Openingstijden

Zomer (laatste weekend van maart t/m laatste zondag van oktober): 07.00-21.00 uur.
Winter (laatste zondag van oktober t/m laatste weekend van maart): 09.00-17.00 uur.

 

Bekijk ook: Foto’s van het Panoramaterras op Schiphol.

 

 

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin’ en YouTube.

 

Bewaar op Pinterest

Na een recente verbouwing is het Panoramaterras op Schiphol weer geopend voor het publiek. Hier kun je een kijkje nemen en vliegtuigen zien vertrekken en aankomen of Fokker 100 van KLM Cityhopper van binnen en buiten bekijken. Lees je mee? #panoramaterras #schiphol #amsterdamairport #jtravel #jtravelblog Het Panoramaterras op Schiphol is weer geopend voor het publiek. Hier kun je een kijkje nemen en vliegtuigen zien vertrekken en aankomen of Fokker 100 van KLM Cityhopper van binnen en buiten bekijken. Lees je mee? #panoramaterras #schiphol #amsterdamairport #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment