Header Haarlemmermeer / Copyright © JTravel.nl

 

 

Panoramaterras

 

Het Panoramaterras is de plek om vliegtuig te spotten op de luchthaven. Dit is de enige plek voor de veiligheidscontroles waar u goed zicht hebt op de pieren en platforms van Schiphol.
Op het Panoramaterras is een telelens (tegen betaling) aanwezig om de toestellen van dichtbij te bekijken.
Grote blikvanger is de Fokker 100 van KLM Cityhopper die op het terras staat geparkeerd. U kunt een kijkje nemen in een het vliegtuig.
Het Panoramaterras bevindt zich op de tweede verdieping tussen Vertrekhal 1 en 2. Vanaf het Panoramaterras heeft u uitzicht op het platform en de Kaagbaan.

Fokker 100 van KLM Cityhopper
Sinds 2011 staat de Fokker 100 van KLM Cityhopper op het Panoramaterras. De KLM heeft deze aan Schiphol geschonken.
De Fokker 100 van KLM Cityhopper is een tweemotorig toestel dat op 19 februari 2010, na 22 jaar te hebben gevlogen, zijn laatste vlucht maakte. De eerste vlucht was op 2 maart 1989. Naast KLM vlogen ook Inter Canadian, Air UK en KLM UK met dit toestel. Het toestel heeft in de laatste 5 vliegjaren 7.403 vluchten uitgevoerd en meer dan 550.000 passagiers vervoerd.
De Fokker 100 is het grootste door Fokker gebouwde verkeersvliegtuig. Er kunnen ongeveer 100 passagiers mee. Het toestel is bedoeld voor korte vluchten. Er zijn tot aan de sluiting van de Fokkerfabriek in totaal 283 toestellen van dit type gemaakt.
De Fokker 100 van KLM Cityhopper is met een kraan op het Panoramaterras getakeld.
U kunt gratis een kijkje in het vliegtuig nemen. In het vliegtuig kunt u de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele passagiersstoelen, een kijkje nemen in het bagageruim en meer te weten komen over de historie van Fokker. Speciaal voor kinderen zijn er vliegtuigweetjes en luchtvaartraadsels om op te lossen.

          Vliegtuigen te spotten vanaf het Panoramaterras op Schiphol     Binnen in de Fokker 100 van KLM Cityhopper op het Panoramaterras op Schiphol

Praktische informatie
• Het Panoramaterras is tot de zomer van 2019 gesloten voor publiek. De reden is dat er verbouwingen in vertrekhal 1 plaatsvinden waardoor de bestaande toegangsroute wordt afgesloten. Het is een tijdelijk sluiting. De nieuwe route wordt in de zomer van 2019 geopend.
• Het Panoramaterras is één van de drie spottersplekken op Schiphol. De andere plekken bevinden zich bij de Buitenveldertbaan en de Polderbaan.
• Ook als u geen vliegticket heeft, kunt u het Panoramaterras bezoeken.

Entree
U kunt het Panoramaterras gratis bezoeken.

Openingstijden
In de zomer is het Panoramaterras geopend van 07.00-21.00 uur.
In de winter is het Panoramaterras geopend van 09.00-17.00 uur.

 Op dit moment is vanwege de verbouwing van Vertrekhal 1 het Panoramaterras gesloten.

 

Voor meer foto's van het Panoramaterras en de Fokker 100, zie: foto’s Panoramaterras.
Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

 

 

Deel dit artikel: