Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 22 – donderdag 25 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Kaapstad

Omschrijving: Vandaag is ter vrije besteding. Aan het eind van dag vertrekt u naar de luchthaven van Kaapstad voor uw vlucht naar Amsterdam.

Overnachting: In het vliegtuig.

Ochtend

We mogen vanochtend lekker uitslapen. We hebben een extra dag in Kaapstad. Ik ben om 08.00 uur wakker en kleed me op mijn gemak aan. Ik zoek voor het ontbijt mijn spullen bij elkaar die ik vandaag nodig heb. En ik maak een begin met het reisverslag van vandaag. Om 08.30 uur loop ik naar het restaurant voor het ontbijt. Er zijn al meer groepsleden. Als ik genoeg gegeten heb, loop ik naar mijn kamer terug en zet ik mijn spullen een deur verder. We delen de dagkamer, zodat we vanavond voor we het vliegtuig in gaan nog kunnen douchen. Beneden bij de receptie check ik uit en betaal ik mijn openstaande rekening.

Victoria & Albert Waterfront

Om 09.30 uur gaan we met zijn zessen met een taxi naar Waterfront. Ik breng hier de rest van de dag door. De anderen zullen op eigen gelegenheid naar het centrum komen.

In Victoria & Albert Waterfront bezoek ik verschillende souvenirwinkels, zoals African Trading Port, Indaba en de Out in Africa Store. Ik koop de laatste souvenirs, zoals kaartjes, een kalender voor 2013 en schaaltjes. African Trading Port is een hele leuke winkel waar ik een tijdje zoet ben met het uitzoeken van een cadeautje voor de buren als dank voor het oppassen op mijn planten en de verzorging van de post. Ik koop uiteindelijk een flesje amurulalikeur met twee likeurglaasjes. Ik vind deze zo leuk dat ik die ook voor mezelf koop.

Waterfront in Kaapstad

Wilt u Kaapstad ook bezoeken, boek hier uw tour(s).

Aan het begin van de middag kom ik bij de McDonald’s een paar groepsleden tegen. We lunchen hier met zijn vijven. Het winkelcentrum bij Waterfront is heel erg groot. Hier zijn de duurdere en betere winkels gevestigd. Het leukste deel is toch het deel rond de haven waar ook de boot naar Robbeneiland vertrekt. Ik neem nog een kijkje bij het vertrekpunt en in het gebouw waar de souvenirwinkel en kaartjesverkoop is gevestigd. Er is een hoekje ingericht met foto’s en een eetschaal en mok op een deken zoals die ook op Robbeneiland gebruikt werden.

Na de lunch winkel ik verder. Ik kom nog een paar groepsleden tegen. Op een bankje in de haven in het zonnetje schrijf ik aan mijn reisverslag. Het is hier zo prettig zitten. Ondanks dat dit het centrum van een wereldstad is, is het relatief rustig. Ik heb me ook geen moment onveilig gevoeld.

Ik vind het welletjes. Ik wil terug naar het hotel en loop in de richting van de taxistandplaats. Onderweg kom ik vier groepsleden tegen. We gaan met zijn vijven per taxi terug naar het hotel voor ZAR 10,– per persoon.

Bekijk ook: Foto’s van Kaapstad

Terug in het Strand Tower Hotel

Terug in het Strand Tower Hotel surf ik beneden in de lobby wat rond op internet. Ik moet wachten tot ik kan douchen. Het stel waar ik mijn spullen op de kamer heb gestald, is op de kamer en daarna kan ik douchen. Ik zit op het terras bij het zwembad. Een paar andere groepsleden komen er later bij zitten. Na een uur kan ik me douchen en klaarmaken. Als ik klaar ben, brengt ik mijn spullen naar beneden. De koffers staan allemaal op de gang en worden opgehaald.

We gaan met zijn allen in het restaurant zitten wachten tot het buffet open gaat. We krijgen van het hotel een schaal sushi aangeboden. Eén van de groep heeft een tafel voor het diner geregeld. We kunnen met zijn allen bij elkaar zitten. We kiezen er voor om de maincourse van het buffet te nemen. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij/zij wil eten. We rekenen dit direct af, want we zijn allemaal al uitgecheckt. Het diner is lekker.

Luchthaven Kaapstad

Om 19.45 uur lopen we naar de lobby waar Lourence en Steve al op ons staan te wachten. Steve rijdt op zijn motor voor ons uit naar de luchthaven en gaat ook direct weer terug. Lourence gaat met ons mee tot de douane. De ingetekende kaarten met de route van 3.080 km krijgen we retour van Steve.

Om 20.15 uur zijn we op de luchthaven, daar is het rustig. We kunnen direct onze boardingpass printen. Ik heb stoel 40a behouden. De rest zit tussen rij 20 en 27. Het inchecken gaat allemaal goed. Met Lourence drinken we bij de Wimpy koffie/thee, hij moet wachten op de KLM crew die hij naar hun hotel moet brengen in Kaapstad, vervolgens moet hij de bus nog naar de garage brengen en dan kan hij naar huis. Steve is al weer terug naar de stad.

We gaan door de controles. Achter de security wissel ik mijn randen om voor euro’s. We kunnen al snel boarden. Het vliegtuig zit helemaal vol. Ik lees de krant en schrijf een deel van het reisverslag. Met mijn buren heb ik geen contact.

De route van deze rechtstreekse vlucht KL598 van Kaapstad naar Amsterdam gaat via Zuid-Afrika, Namibië, Angola, langs de westkust van Afrika, Algerije de Middellandse Zee over via Frankrijk, België naar Nederland.

Om 23.20 uur stijgen we op. Onderweg is er nogal wat turbulentie. Er worden drinken en nootjes aangeboden en na middernacht wordt er een warme maaltijd die voor mij uit bobotie, salade en een taartje (die niet lekker is) bestaat. De donderdag en vrijdag gaan in elkaar over omdat ik de nacht in het vliegtuig doorbreng.

Het weer

Licht bewolktlicht bewolkt en ± 22° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in Kaapstad. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Kaapstad naar Amsterdam. Alles over deze tweeëntwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in Kaapstad. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Kaapstad naar Amsterdam. Alles over deze tweeëntwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in Kaapstad. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Kaapstad naar Amsterdam. Alles over deze tweeëntwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in Kaapstad. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Kaapstad naar Amsterdam. Alles over deze tweeëntwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in Kaapstad. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Kaapstad naar Amsterdam. Alles over deze tweeëntwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 22 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika breng ik door in Kaapstad. 's Avonds vertrekt de vlucht vanuit Kaapstad naar Amsterdam. Alles over deze tweeëntwintigste dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #kaapstad #capetown #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven