Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika : dag 18 – zondag 21 oktober 2012

Dit is het reisverslag van dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis met Fox Verre Reizen naar Zuid-Afrika. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van Fox Verre Reizen

Route: Oudtshoorn – Route 62 – Hermanus – Kaapstad

Omschrijving: Via één van de mooiste routes van Zuid-Afrika, Route 62, rijden we naar Kaapstad. Langzaamaan maken de ruige bergen plaats voor vruchtbare valleien. We rijden via Hermanus naar Kaapstad. In de middag komen we aan in Kaapstad.

Overnachting: Strand Tower Hotel – Kaapstad. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika ziet u meer foto’s van het Strand Tower Hotel in Kaapstad.

Ochtend

De wekker loopt vandaag om 06.20 uur af en de wake up call is om 06.30 uur. Ik kleed me aan en stop de laatste spullen in de koffer en rugzak. We vertrekken alweer uit dit schitterende hotel in Oudtshoorn en gaan via Hermanus op weg naar Kaapstad. Om 07.00 uur ontbijten we met zijn allen. De eigenaresse van het hotel komt langs om ons gedag te zeggen en ook om het diner van gisteravond af te rekenen. Na het ontbijt haal ik mijn spullen en is het helaas tijd om afscheid van deze geweldige accommodatie te nemen.

Route 62

We rijden via Route 62 naar Barrydale. Hier houden we de koffiestop. Het is hier heel druk. Gelukkig heeft Steve de koffie van de te voren besteld. Daarom duurt het niet lang voor we onze koffie hebben. We hebben nog tijd om in de winkeltjes bij het restaurant en in een winkeltje aan de overkant van de weg rond te neuzen. Het is rustig op de weg. Het schema van de reisorganisatie gooien we vandaag overboord. We rijden naar Hermanus, omdat we hebben aangegeven dat we graag walvissen willen spotten. Steve heeft het zo geregeld dat we vandaag vanuit Barrydale niet naar Robertson en Worcester en een wijnboerderij gaan, maar dat we naar Hermanus rijden en vandaar uit naar Kaapstad zullen gaan. Daardoor zien we niet veel van Route 62.

Route 62 in Barrydale

Walvissen spotten in Hermanus

Om 12.30 arriveren we in Hermanus. Je vergist je elke keer weer in de afstanden want op de kaart lijkt de afstand Oudtshoorn-Hermanus niet zo groot, maar de afstand is groter dan wij als groep ingeschat hebben.

Helaas regent het als we uit de bus bij de spotters plaats stoppen. De afspraak is dat om 16.00 uur weer door Steve en Lourence opgepikt worden. We staan bij de andere walvisspotters die met camera’s en telelenzen naar de zee staan te turen. Op een gegeven moment zie ik en nog iemand uit de groep de walvissen naar boven springen en daar hebben we mazzel mee, want niet iedereen van de groep heeft het gezien. Wij staan op een heel mooi plekje wat dat betreft. Na een tijdje hebben we het wel gezien. Het is nat en koud. Ik heb mijn regenponcho aan om mij zelf en ook mijn camera droog te houden.

Walvis in Hermanus

Wilt u ook walvissen spotten in Hermanus, boek hier uw tour(s).

Hermanus

Met zijn vieren lopen we naar een pinautomaat, omdat twee groepsleden geld nodig hebben. Ik en nog een groepslid blijven onder een afdakje staan wachten, want het regent nog steeds. De andere twee steken de straat over. Wij hebben geen zicht op het pinautomaat en zien dus ook niet dat de pinpas van één gejat wordt door twee jongens die ons onder het afdakje juist gepasseerd zijn. Op een gegeven moment komt één aanrennen met de mededeling dat zijn pinpas door twee jongens is gejat. Hij gaat met een mobiele telefoon direct zijn pinpas blokkeren. Dan blijkt dat er dus al geld van zijn rekening is afgeschreven. Eén van ons heeft die jongens wel in een flits weg zien rennen maar dacht dat ze vanwege het slechte weer snel liepen. Maar dat zijn de twee jongens die de pinpas gejat hebben. Door snel handelen is de pinpas direct geblokkeerd. Dit keer hebben we geluk want op het moment dat we hem nodig hebben, komt er net een politieagent op surveillance langs. De gedupeerde gaat met één van ons groepje mee om de aangifte op het politiebureau te doen en ik loop met de ander naar het Italiaanse restaurant Fabio.

De rest van de groep is naar dit restaurant gelopen voor de lunch. Toevallig heb ik gehoord dat ze daar heen wilden gaan. In het restaurant het hele verhaal vertellen waarom twee groepsleden er niet bij zijn en dan is het wachten. De twee zijn al snel weer terug. De aangifte is gedaan en de politie is ook direct naar buiten gegaan om te zoeken of ze de dieven konden vinden. De gedupeerde is er gelukkig heel nuchter onder.

We lopen nog terug om walvissen te spotten. Het is intussen droog geworden. Met heel veel geduld zien we nog een walvis.

Bekijk ook: Foto’s van Hermanus

Busrit van Hermanus naar Kaapstad

Het is 16.00 uur en tijd om naar Kaapstad te gaan. We zitten nog anderhalf uur in de bus tot we bij het hotel zijn. In de bus wordt aan Steve verteld wat er is gebeurd en Steve is blij dat er verder niets gebeurd is.

Er wordt afgesproken dat vanaf nu, als er weer iemand moet pinnen, we er allemaal bij moeten blijven staan. Als we de buitenwijken van Kaapstad voorbij rijden, zien we een 17 kilometer lange township dat bestaat uit allemaal krotten. Het is de township in de buurt van Kaapstad. Deze township ligt direct naast de snelweg. Het is ongelooflijk dat mensen zo kunnen leven.

In Kaapstad zelf is het druk. We rijden langs het ziekenhuis waar in de zestiger jaren de eerste harttransplantatie heeft plaatsgevonden en we zien een niet afgebouwde weg die door Steve de bungeejump snelweg wordt genoemd. Dit omdat het een snelweg in de hoogte is gebouwd en in ene abrupt ophoudt.

Aankomst in het Strand Tower Hotel in Kaapstad

Het Strand Tower Hotel ligt om de hoek bij het Nederlandse consulaat. We worden met een welkomstdrankje verwelkomd. Dit is een groot hotel. Buiten staan portiers je op te wachten. Zij zorgen er ook voor dat de koffers naar binnen gebracht worden. Binnen krijgen we de sleutel van onze kamer. Ik heb dit keer een kamer op de 7e etage. We zitten ook dit keer weer allemaal bij elkaar op dezelfde etage. Als ik op mijn kamer kom zie ik dat ik een uitzicht heb op het zwembad en het buitenterras en een stuk straat met veel verkeer.

Op het televisiescherm boven het bed word ik welkom geheten. De kamer is niet groot, maar ziet er goed uit.

Mijn kamer in het Strandtower Hotel in Kaapstad

Avond

Ik douche me en maak me klaar voor het diner. We dineren om 19.30 uur in het hotel. We hebben vandaag geen zin om nog op zoek te gaan naar een restaurant. Ik neem deze avond alleen de main course. Dit is heerlijk, alles in buffetvorm en je kunt zo veel eten als je wilt. We komen hier opnieuw de Nederlandse groep tegen die we onderweg al meerdere keren zijn tegengekomen.

Steve en Lourence zijn naar hun eigen huis in Kaapstad gegaan, waardoor wij de tijd hebben om te praten over de fooien voor hen.

Om 22.00 uur loop ik naar mijn kamer om de krant op internet te lezen en om aan mijn reisverslag van deze enerverende dag te werken. Dan is het bedtijd.

Het weer

Half bewolktregen en ± 15° C / later Bewolktbewolkt en ± 18° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Op dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we vanuit Oudtshoorn via Hermanus, waar we walvissen spotten, naar de eindbestemming Kaapstad. Alles over de achttiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #hermanus #walvissen #kaapstad #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we vanuit Oudtshoorn via Hermanus, waar we walvissen spotten, naar de eindbestemming Kaapstad. Alles over de achttiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #hermanus #walvissen #kaapstad #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we vanuit Oudtshoorn via Hermanus, waar we walvissen spotten, naar de eindbestemming Kaapstad. Alles over de achttiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #hermanus #walvissen #kaapstad #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Op dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we vanuit Oudtshoorn via Hermanus, waar we walvissen spotten, naar de eindbestemming Kaapstad. Alles over de achttiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #hermanus #walvissen #kaapstad #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we vanuit Oudtshoorn via Hermanus, waar we walvissen spotten, naar de eindbestemming Kaapstad. Alles over de achttiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #hermanus #walvissen #kaapstad #reisverslag #jtravel #jtravelblog Op dag 18 van mijn 23-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika rijden we vanuit Oudtshoorn via Hermanus, waar we walvissen spotten, naar de eindbestemming Kaapstad. Alles over de achttiende dag van mijn reis door Zuid-Afrika lees je hier. Lees je mee? #zuidafrika #hermanus #walvissen #kaapstad #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven