Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kokerbomenwoud en Giant’s Playground

Tijdens mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië bezocht ik op dag 10 Kokerbomenwoud (ook wel Quiver Tree Forest genoemd) en Giant’s Playground.

Inhoudsopgave

Ligging Kokerbomenwoud en Giant's Playground

Het Kokerbomenwoud of Quiver Tree Forest en Giant’s Playground liggen ongeveer 14 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop in het zuiden van Namibië op de Gariganus boerderij.

Kokerbomenwoud

De grootste van de ongeveer 250 quiver trees of kokerbomen is tussen de tweehonderd en driehonderd jaar oud. Het Kokerbomenwoud of Quivertree Forest werd in 1955 uitgeroepen tot nationaal monument. Via de gevormde paden kunt u een route lopen. Hiermee krijgt u een mooi beeld van het Kokerbomenwoud.

Kokerbomen zijn aloë planten. Dit zijn niet echt bomen, maar metershoge vetplanten. De holle takken werden in het verleden als pijlkokers door de lokale bevolking, de San, gebruikt. In sommige van deze aloë’s zitten gigantische nesten van de republikeinwevers. De planten kunnen bijna acht meter hoog worden. De naam komt van de San. Bijzonder is dat er op deze plek heel veel planten bij elkaar staan. Dit omdat ze op andere plaatsen in het zuiden van Namibië en in de noordelijke Kaapregio meestal solitair voorkomen. Veel van deze aloë’s zijn meer dan 200 jaar oud. De planten komen pas na 20-30 jaar voor het eerst tot bloei. In juni en juli kunnen ze 30 centimeter lange gele bloesems dragen. De planten groeien bijna altijd op zwarte rotsformaties (ysterklippen), die overdag veel warmte opnemen. Het wijdvertakte wortelstelsel verankert de kokerbomen in de rotsachtige ondergrond. De aloë kan zelfs vorst doorstaan. Bijna 300 van deze nationale symbolen van Zuid-Namibië staan in het zwarte dolerietgesteente op het terrein van boerderij Gariganus.

Kokerbomenwoud

Giant's Playground

Giant’s Playground ligt 5 kilometer van het Kokerbomenwoud. De naam Giant’s Playground dekt de lading precies. Het is een wonder dat alle rotsformaties zonder de hulp van reuzenhanden kan zijn ontstaan. Het is net een blokkendoos in een speeltuin van een reus. De Speeltuin van de Reuzen (Giant’s Playground) staat bekend om zijn bizarre rotsformaties die eruitzien alsof een reus met rotsblokken heeft lopen gooien. Vanwege de manier waarop de massieve keien door een gigantische kracht op elkaar zijn geplaatst, wordt het park Giant’s Playground genoemd. Hierdoor zijn rotsformaties en een reeks doolhoven ontstaan. U moet u goed oriënteren bij het verkennen van deze doolhof. De echte verklaring voor het ontstaan van Giant’s Playground is dat de rotsblokken van gehard lava zijn ontstaan door erosie. Enorme rotsblokken lijken door een reuzenhand over het landschap te zijn verspreid. Omdat de rotsen op bepaalde plekken aan wratten doen denken, wordt het landschap op zijn Afrikaans ‘vratteveld’, wrattenveld, genoemd. De ‘wratten’ zijn de geërodeerde restanten van lava die 180 miljoen jaar gelden uitgevloeid en gestold is. De rotsformaties doen denken aan de blokkentorens van een reuzenkind. Een rondweg voert door het stenige erosielabyrint. De rotsformaties nodigen u uit voor een wandeling. Volg de paden want u kunt hier gemakkelijk verdwalen.

Giant's Playground

Praktische informatie

Openingstijden

Het Kokerbomenwoud en Giant’s Playground zijn van zonsopkomst tot zonsondergang geopend.

Entree

De entree tot het Kokerbomenwoud en Giant’s Playground bedraagt NAD 55,– per persoon. Dit ticket kan worden gekocht in het kantoor van de boerderij Gariganus.

Een voertuig kost NAD 20,–.

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Een paar aparte natuurfenomenen in Namibië zijn het Kokerbomenwoud en Giant's Playground. Op mijn website lees je hier meer over. Lees je mee? #kokerbomenwoud #giantsplayground #namibie #jtravel #jtravelblog Een paar aparte natuurfenomenen in Namibië zijn het Kokerbomenwoud en Giant's Playground. Op mijn website lees je hier meer over. Lees je mee? #kokerbomenwoud #giantsplayground #namibie #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven