Logo van JTravel.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisverslag Zuid-Afrika & Namibië : dag 9 – dinsdag 14 oktober 2014

Dit is het reisverslag van dag 9 van mijn 22-daagse groepsrondreis met NRV naar Zuid-Afrika & Namibië. Ik houd u dag voor dag op de hoogte van mijn belevenissen tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika en Namibië.

Inhoudsopgave

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van NRV Holiday

Route: Fish River Canyon

Omschrijving: Vandaag gaan we de prachtige Fish River Canyon ontdekken. Het park beslaat 100.000 hectare met fantastische vergezichten en diepe canyons. Met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer is Fish River Canyon de op één na grootste Canyons ter wereld. We bezoeken o.a. Hobas pointview en Ai- Ais. ’s Middags ter vrije besteding.

Overnachting: Ai-Ais Resort – Fish River Canyon. In het artikel Foto’s van de hotels in Zuid-Afrika & Namibië ziet u meer foto’s van Ai-Ais resort bij de Fish River Canyon.

Ochtend

Om 06.45 uur loopt de wekker af. Ik kleed me aan en smeer me heel goed in met zonnebrand, want het is een hele hete dag met een hele felle zon. Ik loop naar het ontbijt waar de meeste groepsleden al present zijn. Als ik klaar ben met mijn ontbijt en yoghurt met fruit en koffie gedronken heb, loop ik terug naar mijn kamer om mijn spullen te halen en mijn tanden te poetsen.

Busrit naar Fish River Canyon

We zijn al voor 08.00 uur compleet. We vertrekken. Onderweg zien we al snel een gemsbok en een kudu. We maken een fotostop en rijden verder naar de Fish River Canyon. Het is nu nog niet zo heel warm en het is ontzettend rustig.

Een gemsbok tussen Ai-Ais Resort en Fish River Canyon

Fish River Canyon

Om 09.35 uur zijn we bij de Fish River Canyon. De eerste stop is bij Hobas Pointview. Hier wordt door Karel de entree betaald en wij kunnen even de benen strekken. We rijden verder naar het eerste uitzichtpunt bij Hobas Point View. Het uitzicht is fenomenaal. Het is heel spectaculair. Het gebied doet me denken aan de foto’s die ik van de Grand Canyon in de Verenigde Staten gezien heb. Ik geniet van het schitterende spectaculaire uitzicht. Ook hier staat het water zeer laag vanwege de aanhoudende droogte.

Fish River Canyon

Lopend gaan we naar het volgende punt. We kunnen met de bus maar we lopen dit stukje. Het is een fantastisch landschap en het uitzicht is schitterend. Het is hier erg rustig, iets wat ons als groep heel erg opvalt. Het volgende uitzichtpunt is ook weer geweldig. Ook hier geniet ik van het uitzicht en de schitterende natuur.

Met de bus rijden we naar het volgende uitzichtpunt. Twee groepsleden lopen het stuk. Qua tijd maakt het niet uit. Ook dit is weer een schitterend punt.

Onderweg naar de lunchplek zien we struisvogels langs de kant van de weg lopen.

Lunchen in Canon Roadhouse

De lunchplek voor vandaag is Canon Roadhouse. We krijgen een schaduwplekje onder iets dat op een carport lijkt. We bestellen en willen daarna wat rondlopen maar het eten is er dit keer zo snel dat we daar geen tijd voor krijgen. Ik heb kip ananas salade gegeten. De meeste andere groepsleden kiezen dit ook. Het is heerlijk. Het is ook een schitterende plek om te zitten. Als het eten op is, lopen we rond en bekijken we het winkeltje dat bij het restaurant hoort. Het is hier heel bijzonder. Binnen staan met allemaal oude auto’s en buiten staan autowrakken. Het is een geweldige plek met een bijzondere begroeiing.

Autowrak bij Canon Roadhouse

Busrit terug naar het hotel

Onderweg stoppen we nog een paar keer zoals bij gemsbok en bij autowrakken van Russische makelij. Deze zijn hier in het verleden achtergelaten. We stoppen verder nog voor nog meer gemsbokken en struisvogels.

Op een gegeven moment vraagt één van de groep of er bij de hele smalle doorgang gestopt kan worden, want hij wil dat stukje lopen. Dat gebeurt ook prompt, maar we moeten nog een heel stuk lopen voor we weer bij de bus zijn. De bus vinden we pas achter de smalle doorgang terug. Het is een bloedhete weg, waar helemaal niemand te vinden is. We lopen tot de bus voor het vervolg van onze terugreis naar het resort.

Onderweg tussen Fish River Canyon en Ai-Ais Resort

De foto’s die ik vandaag maakte ziet u in het artikel foto’s die ik onderweg in Zuid-Afrika & Namibië maakte.

Vrije middag

Om 15.30 uur zijn we terug in het Ai-Ais Resort. Ik loop terug naar mijn kamer en ik leg mijn spullen in mijn kamer.

Ik maak een wandelingetje over het hotelcomplex. Via de 65 graden bron en het zwembad loop ik via de trap terug naar mijn kamer. De trap komt uit op het balkon en zo kan ik mijn kamer binnenkomen.

Het zwembad van het Ai-Ais Resort

Wandeling

Om 17.00 uur maken we met Karel een wandeling. Ik smeer me weer helemaal in want het is nog steeds heel warm. Peter en twee groepsleden gaan niet mee.

Achter Karel lopen we voorbij de benzinepomp de bergen achter het hotel in. Het is flink klauterwerk. Ik weet niet of ik mee zou zijn gegaan als ik dit geweten had. Gelukkig zijn er helpende handen van de mannen. Het is wel een schitterende omgeving. We zien een dassie heel snel wegschieten. Het laatste stuk is niet moeilijk om te lopen. We gaan zittend op een rots genieten van de omgeving. Het is een mooi stukje natuur. Dan komt het engste deel het teruglopen en naar beneden klauteren. We zien onderweg een schorpioen. We zijn weer veilig beneden.

Wandeling vanuit het Ai-Ais Resort

Avond

Terug op mijn kamer neem ik een douche en smeer me goed in, want ondanks het insmeren met zonnebrand, ben ik vandaag wel verbrand. Ik werk nog wat aan mijn reisverslag.

Om 19.30 uur is het dinertime. We zitten vanavond aan een lange tafel. Ik neem gerookte zalm (waar wel erg veel mosterdsaus overheen zit), gamesteak met groenten en friet. Ik denk dat de gamesteak dit keer kudu is. Het is gezellig aan tafel. Het afrekenen gaat weer moeizaam.

Terug op mijn kamer maak ik mijn reisverslag van vandaag af. En dan lekker slapen.

Het weer

Bewolktzonnig en ± 35° C

Kaart

Meer lezen over reizen naar Zuid-Afrika & Namibië

Wilt u nog meer voorpret of u nog meer verdiepen in Zuid-Afrika & Namibië? Dan kan ik u onderstaande reisgidsen aanraden:

Bewaar op Pinterest

Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog
Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog Dag 9 van mijn rondreis door Zuid-Afrika en Namibië bezoek ik de Fish River Canyon. Alles over de negende dag van mijn 22-daagse groepsrondreis door Zuid-Afrika & Namibië lees je hier. Lees je mee? #namibie #fishrivercanyon #reisverslag #jtravel #jtravelblog

Over JTravel

Auteur foto

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Deel dit artikel

Handige links

voor het plannen van uw reis

Om u mijn reistips gratis te kunnen blijven geven, kunt u mij helpen. Ik werk samen met verschillende organisaties. Als u via één van de onderstaande links iets boekt of koopt, ontvang ik een klein percentage van uw aankoopbedrag. Ik kan deze website op deze manier in de lucht houden en de kosten die ik maak voor het maken van deze website dekken en u van de gratis informatie voorzien. Het boeken via één van deze links kost u niets extra’s. Het helpt mij om met dit kleine beetje geld u te voorzien van informatie. Voor ons beiden is het een win-win situatie: ik verwijs u door naar leuke en handige reisproducten en u helpt mij, JTravel, met uw aankoop. Bij voorbaat dank. Meer handige links vindt u in het artikel Links naar andere websites.

Dit artikel bevat affiliate links. Wat een affiliate link inhoudt, vertel ik u in het artikel Disclaimer. 

Vindt u mijn blogs leuk? Koop dan een kop koffie voor me door op de button hieronder te klikken en ik zorg ervoor dat u kunt blijven genieten van de reisverhalen en reistips op mijn websites. Buy me a coffee

Deel dit artikel

Picture of Jaquelien

Jaquelien

Welkom op de website van JTravel. Mijn naam is Jaquelien, het gezicht achter de website JTravel en ook achter JTravelBlog. Geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland, voor mijn studie Toerisme verhuisd naar Breda en daarna vanwege werk verhuisd naar het westen van Nederland. Een plek waar ik tot op heden nog altijd woon.
Ik neem u mee mee op reis naar verre oorden en dichtbij met reisverslagen en informatie over bestemmingen en geef u reisinspiratie en handige reistips. Gaat u mee op pad?

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven