Header algemeen / Copyright © JTravel.nl

Programma voor vandaag volgens de beschrijving van de reisorganisatie:

Route dag 6 : Tak - Lampang - Chiang Mai (ca. 310 km)
U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol stuwdam en rijdt vervolgens naar Lampang met de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang. In de middag bereikt u de gezellige stad Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in het centraal en op loopafstand van de avondmarkt gelegen sfeervol Pornping Tower Hotel zult verblijven. 's Avonds biedt onze agent in Thailand u een diner aan in een prachtig aan de rivier gelegen restaurant.

Overnachting: Pornping Tower Hotel - Chiang Mai. (Voor meer foto's van dit hotel, zie artikel foto's hotels Thailand).Deze dag begint om 06.15 uur met een wake up call. Ik kleed me aan en stop de laatste dingen in de koffer want om 07.00 uur moet de koffer buiten de deur staan. Deze wordt opgehaald door de bellboy van het hotel. Bij de bus moet ik de koffer dan weer aanwijzen welke van mij is en dan zal Petje mijn koffer weer in de bus zetten op naar het volgende hotel, de komende vier nachten verblijven we in Chiang Mai. Het ontbijt is eenvoudig maar goed. Na het ontbijt loop ik nog terug naar mijn kamer om mijn overige spullen uit de kamer te halen. We vertrekken om 07.45 uur en verlaten Tak (Taak) al weer. We rijden verder naar het noorden naar Chiang Mai, de thuisbasis van de crewleden. We zullen een uur rijden en dan een stuwdam bezoeken. Deze is genoemd naar de huidige koning van Thailand, Koning Bhumibol. Deze Bhumibol stuwdam is de 9e grootste stuwdam ter wereld. Echter de energieopwekking is bij lange na niet genoeg voor het hele land. 90% van de elektriciteit van Thailand komt uit buurland Laos waar ze slechts met 6 miljoen inwoners leven, maar heel veel elektriciteit opwekken die ze zelf niet nodig hebben.

Tijdens de busrit vertelt Wouw dat ze de Thaise Koninklijke Familie in het echt heeft gezien. Dit gebeurde tijdens haar bezoek aan Bangkok. Het is ook de gewoonte dat er een lid van de Koninklijke Familie aanwezig is bij diploma-uitreikingen op universiteiten.

Bhumibol Stuwdam

Voor we aankomen bij de Bhumibol stuwdam vertelt Ping ons dat er een Boeddha monnik heel stil langs de kant van de weg zit, je kunt hem groeten, maar hij zal je niets terugzeggen. Als we bij de Bhumibol stuwdam aankomen, lopen we een klein stukje de stuwdam op. Helaas mogen we er maar een klein stukje op lopen, want de rest van de stuwdam is afgezet. Het is een enorm bouwwerk van 154 meter hoog. Aan de ene kant van de dam staat de elektriciteitscentrale en aan de andere kant is het stuwmeer te zien. We lopen een stuk weg op, op zoek naar de monnik die niets terug zegt. Dan blijkt ook wel waarom hij niets terug zal zeggen want het is gewoon een beeld langs de kant van de weg, en iedereen die er in gestonken is. Ping heeft een enorm gevoel voor humor en hij kan het ook zo leuk vertellen, soms ook met een pokerface zoals dit van deze monnik waardoor iedereen er in stinkt, maar ook de moppen die hij af en toe verteld, dan zie je zijn pretoogjes gaan glinsteren en dan weet je dat je moet opletten, want dan komt er weer iets. Wij liggen af en toe helemaal dubbel in de bus, vooral voorin. De groepsleden, die achterin zitten, slapen veel onderweg.

Na ons bezoekje van veertig minuten vertrekken we weer. We hebben een rit van twee uur voor de boeg voor we in Lampang aankomen. Hier zullen we de Wat Phra That Lampang Luang bezoeken. Maar voor we daar zijn krijgen we het een en ander te horen over de verschillende bergstammen die voornamelijk in Noord-Thailand leven. Er zijn zes hoofdgroepen te onderscheiden: de Karen, de Hmong, de Akha, de Yao, de Lahu en de Lisu. Ping laat foto’s van ze door de bus gaan zodat we een beetje een idee hebben hoe ze er uit zien. Ze zijn aan hun kleding en sieraden te onderscheiden.

Wat Phra That Lampang Luang in Lampang

Het is ongeveer 11.45 uur als we in Lampang bij de Wat Phra That Lampang Luang aankomen. Via een zijingang lopen we achter Wouw aan naar een plekje bij de Bodhiboom. Hier is de meeste schaduw te vinden, want het is weer bloedheet. Wouw vertelt ons het een en ander over deze tempel. Om respect te geven aan Boeddha is het in de tempel verplicht om je schoenen uit te doen. We bezoeken het middengedeelte van het tempelcomplex en op een hoek zien we de beelden van Boeddha staan. Deze zijn gerelateerd aan de dag waarop je geboren bent. Ook kan je meelopen linksom een Boeddha en dan drie keer rond. Het is een mooie tempel.

Via de trap aan de voorkant van het complex lopen we terug naar de bus. Deze staat aan de overkant op een parkeerplaats op ons te wachten. De afspraak is dat we ons om 12.45 uur bij de bus zullen melden. Iedereen is netjes op tijd. We rijden verder naar ons lunchadres Lampang River Logde Resort. Dit is opnieuw een schitterend resort waar ook hotelkamers bij horen en met opnieuw een schitterende tuin en opnieuw moet je idyllische plekje wel weten te vinden, want opnieuw ligt het in de middle of nowhere. Opnieuw aroi aroi gegeten. Er is weer van alles te krijgen. Het resort ligt aan Wang rivier. Bij de bomen en planten/bloemen staan overal bordjes met de Latijnse en Engelse naam van de boom/plant/bloem.

Om 14.30 uur vertrekken we van ons lunchadres voor een bezoek aan een lokale markt op een uur rijden. Op deze markt komen bijna geen westerlingen waardoor wij zullen opvallen en waarschijnlijk ook aangekeken zullen worden net als wij naar de Thaise mensen zullen kijken. De markt wordt gehouden aan de kant van de weg en werkelijk waar ook hier is van alles te koop, maar vooral etenswaar en je maag draait er af en toe om want van hygiëne zoals wij die kennen hebben ze hier nog nooit gehoord. Ik durf hier ook niets te kopen want op de vis en het vlees zitten muggen. Je kunt het ook zo gek niet bedenken of het is er: waterratten, levende krabben, kippedarmen en ook veel groente. Opvallend is ook hoeveel kinderen door de verkopers naar de markt worden meegenomen. Overal liggen kinderen te slapen, soms nog echt hele kleintjes. We lopen 20 minuten rond en gaan dan verder. Het is nog een uurtje rijden naar het Pornping Tower Hotel in Chiang Mai.

Mijn kamer in het Porning Tower Hotel in Chiang Mai

Tijdens dit laatste deel van de reis van vandaag worden de optionele excursies die we op dag 8 kunnen maken geregeld. Iedereen wil naar de tuinen en bergstammen rondom Chiang Mai. Dit is een botanische tuin en een bezoek aan o.a. de longnecks. Ook moeten we doorgeven of we op dag 9 mee willen naar de Olifantentrekking, de rit met de ossenkar en een tocht met de bamboevlot en ook of we aan het eind van die middag gemasseerd willen worden. Ik ga aan alle drie meedoen. Ik geef me op voor een uitgebreide massage. We krijgen informatie over ons hotel voor de komende vier nachten. Opnieuw zullen we straks een envelop met de sleutel en een bagagelabel ontvangen. Dit label hangen we aan onze koffer zodat de bellboy weet welke koffer in welke kamer afgeleverd moet worden. Om 17.00 uur komen we in het hotel aan. Opnieuw hangt het spandoek van De Jong Intra Vakanties buiten als welkom voor onze groep. Dit is tot nu toe bij elk hotel gebeurd. We worden met een welkomstdrankje in de grote lobby van het hotel welkom geheten. Dit keer slapen we met de hele groep op de 11e en 12e etage. Ik heb een kamer op de 11e etage. Als ik recht naar beneden kijk uit het raam kan ik recht het zwembad inkijken. De kamers hebben geen balkon en ook het raam kan niet open. Dit vanwege de grote hoogte waarop de kamers liggen. Ik ga als ik mijn koffer heb, douchen en omkleden voor het diner van vanavond. Ik heb voor we gaan dineren nog tijd over en daar maak ik gebruik van door al vast een begin te maken met het reisverslag van vandaag.

We gaan met de bus naar het Gallery Restaurant. Dit restaurant ligt aan de Ping rivier. We zitten in de openlucht en we zitten er nog maar net en hebben net onze drankjes als het keihard begint te regenen. We gaan onder een afdakje zitten. Het is een schitterend restaurant en ook het eten is weer verrukkelijk. We eten opnieuw rijst met allerlei kleine Thaise gerechten er bij, fruit en thee/koffie na. Het is weer gezellig. We gaan lopend terug naar ons hotel.

Schilderij op de overdekte bazaar in Chiang Mai

Onderweg krijgen we te horen dat aan de overkant van ons hotel een dagelijkse avondmarkt is. We gaan maar eens een kijkje nemen. Ik loop met vier andere groepsleden over deze markt. Hier is zoveel prullaria te koop en alle merkartikelen zijn nep maar het is leuk om te zien.

We lopen in een overdekt deel waar schilders/tekenaars schilderijen maken. Ze maken tekeningen van foto's die ze hebben gekregen. Het is zo mooi zoals dat gedaan wordt. Meestal zijn de tekeningen nog veel mooier dan de foto’s die ze natekenen. We kijken onze ogen uit. Je kunt daar een foto van jezelf of wie dan ook achterlaten en binnen een dag is deze foto nagetekend. De prijzen bij elke kunstenaar zijn gelijk waardoor er geen prijsconcurrentie is.

Als we uitgekeken zijn, lopen we terug naar het hotel maar we zien het hotel wel maar geen idee hoe we er dichterbij moeten komen. Op een gegeven moment vraagt één aan een ober van een restaurant waar wij voorbij lopen waar het 'Popcorn Hotel' is. Wij liggen helemaal dubbel van het lachen, want hij kan niet op de naam van ons hotel komen, maar de ober begrijpt hem wel en spreekt ook een beetje Nederlands. Uiteindelijk vinden we de ingang van het hotel terug. We drinken nog een drankje in de lobby van het hotel. Ik ga na één drankje terug naar mijn kamer, ik vind het genoeg geweest voor vandaag. Ik schrijf mijn reisverslag af en dan is het bedtijd.

 

Het weer: Licht bewolktlicht bewolkt en zonnig en ± 35° C


 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


Op dag 6 van mijn rondreis door Thailand reis ik via Lampang naar Chiang Mai. Alles over de zesde dag van mijn reis door Thailand lees je hier. Lees je mee? #Thailand #lampang #tempel #chiangmai #reisverslag #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment