JTravel.nl / Copyright © JTravel.nl

Wat is 24H
24H is een hele leuke manier om de stad Amsterdam op een nieuwe en andere manier te ervaren en te leren kennen. Er zijn jaarlijks, verspreid over het jaar, meerdere van deze 24H in Amsterdam. 24H wordt gehouden in de Amsterdamse stadsdelen oost, west, noord, zuid en zuidoost. Bij elk 24H Amsterdam evenement staat een ander deel van de stad centraal. De deuren van musea, theaters, kerken, winkels, bars, hotels en clubs zijn voor u geopend en er worden veel activiteiten georganiseerd. Het is een mooie kans om uw buurt of een voor u onbekende Amsterdamse buurt beter te leren kennen.
De inwoners van de stad zijn de doelgroep van dit evenement. Maar natuurlijk zijn ook mensen van buiten Amsterdam van harte welkom. Met dit evenement wordt u in contact gebracht met ondernemers, buurtbewoners en culturele instellingen in één van de stadsdelen.
Het doel van 24H Amsterdam is spreiding van ruimte en spreiding van tijd. Spreiding van ruimte door inwoners van diverse stadsdelen buiten het centrum van Amsterdam evenementen te laten bezoeken. Spreiding in tijd door deze evenementen verspreid over het jaar te houden. Het belangrijkste doel is de verhoging van de trots van de bewoners van de stad. In 2017 werd het evenement 24H Amsterdam vier keer georganiseerd:
Oost - 11 en 12 maart 2017
Nieuw-West - 13 en 14 mei 2017
Zuidoost - 16 en 17 september 2017
Noord - 28 en 29 oktober 2017
In 2017 worden, zoals u ziet, geen 24H evenementen meer georganiseerd, de laatste van 2017 was op zaterdag 28 oktober. Op het moment van schrijven van dit artikel heb ik nog een data voor 2018 gezien. Zodra ik deze data weet, zal ik die hier noteren. De organisatie van de 24H evenementen is in handen van het marketingbureau van Amsterdam, IAmsterdam.

IAmsterdam


24H Noord
Op 28 oktober 2017 was Amsterdam Noord gedurende 24 uur het epicentrum van Amsterdam. Die dag werd het evenement 24H Noord gehouden. Ten noorden van het IJ waren er tijdens deze 24H Noord heel veel mogelijkheden om nieuwe ervaringen op te doen. In 24 uur kon u Amsterdam Noord van A tot Z ontdekken. Bijzondere evenementen werden er georganiseerd door bijv. de bierbrouwerij Oedipus, broedplaatsen, restaurants, de molen, chocolatemakers, de haven, winkels, clubs en culturele instellingen. Activiteiten waren bijvoorbeeld yoga op dak van de Amsterdam Toren, een rondleiding over de scheepswerf van Damen Shiprepair, levend stratego spelen met volwassen, een bezoek aan een kas in de wolken, een workshop om uw plastic te recyclen of uw naam met graffiti op de NDSM-werf spuiten. Dit alles voor de inwoners van Amsterdam Noord en andere belangstellenden om dit stadsdeel beter te leren kennen.
Amsterdam Noord is tegenwoordig de spannendste en meest hippe plek van Amsterdam.

24H Noord


Instameet 24H Noord
Een Instameet / Instawalk is een ontmoeting tussen gebruikers van social media, zoals Facebook en Instagram. Deze ontmoetingen vinden door het hele land plaats. Soms zie ik berichten over Instawalks op Facebook en andere Instameet worden via Instagram aangekondigd (bijv. op Instagram bij @instawalks). Het enige wat van deelnemers wordt gevraagd is tijdens of na afloop (een deel van) de gemaakte foto’s te delen via social media met de hashtags # die bij de uitnodiging worden opgegeven. Dit om de foto's gemakkelijk terug te vinden.
Voor deze Instameet 24H Noord was de hashtag #iam24hnoord, maar ook met de hashtags #24hnoord en #iamsterdam zijn veel foto's van deze instameet terug te vinden.
Deze Instameet 24H Noord was georganiseerd door IAmsterdam, het marketingbureau voor de stad Amsterdam. De Instameet werd op 28 oktober gehouden. Tijdens deze Instameet 24H Noord, gehouden in het kader van het evenement 24H Noord, heb ik scheepswerf Damen Shiprepair Amsterdam, de GeWoonboot voor een workshop 'Verdien geld met je plastic afval', Brouwerij Oedipus en HoogtIJ bezocht. Het begin van het programma was in Café Noorderlicht op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Onderdelen van deze Instameet 24Noord waren:
• Rondleiding over scheepswerf Damen Shiprepair
Speciaal voor 24H Noord is de scheepswerf te bezoeken. Na een rondleiding van een uur bent u op de hoogte van alle 'ins and outs' van de gigantische werf.
Damen Shiprepair Amsterdam, Vasumweg 125

• GeWoonboot: Workshop: 'verdien geld met je plastic afval'
Verdien geld met uw plastic afval en doe inspiratie op voor een plasticvrij leven! Tijdens deze bijeenkomst ontdekt u welke schatten er tussen uw afval verstopt zitten en smelt u zwerfafval om tot WASTED-blokken in het drijvende laboratorium.
GeWoonboot, NDSM Plein 104

• Proef het bier van Oedipus
Waar worden die vrolijk gekleurde Oedipusbiertjes eigenlijk gebrouwen? Hoe gaat dat? En ook niet onbelangrijk: hoe smaken ze? De brouwerij geeft een rondleiding en proeverij.
Proeflokaal Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal 85

• In de wolken bij HoogtIJ
Deze kas op grote hoogte kunt u op het dakterras uitkijken over de stad.
HoogtIJ, Johan van Hasseltweg 39


Voor foto’s van en meer informatie over deze Instameet, kunt u klikken op foto's Instameet 24H Noord en locaties Instameet 24H Noord. Voor mijn belevenissen van deze gezellige middag in Amsterdam Noord, verwijs ik u door naar artikel Inleiding Instameet 24H Noord.

 

Volg JTravel op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en Bloglovin’.

 

Bewaar op Pinterest


In oktober 2017 nam ik deel aan de Instameet 24HNoord. Tijdens deze instameet in Amsterdam-Noord bezocht ik Damen Shiprepair, GeWoonBoot, Bierbrouwerij Oedipus en HoogtIJ. Wat de 24HNoord is, lees je hier. Lees je mee? #24hnoord #instameet #instameet24hnoord #amsterdamnoord #jtravel #jtravelblog

 

Deel dit artikel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment